Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΚΘΒΕ 🎭 •Πρεμιέρες • Παραστάσεις • Early Bird •



ΠΗΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ
Το έργο «Πήρε τη ζωή της στα χέρια της» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα, που ξεχώρισε την προηγούμενη θεατρική σεζόν, επέστρεψε για δεύτερη χρονιά, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Φουαγιέ του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Η νέα πρεμιέρα της παραγωγής του ΚΘΒΕ δόθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο κατάμεστο Φουαγιέ της ΕΜΣ όπου οι θεατές απόλαυσαν την υψηλής αισθητικής παράσταση μέσα από το ανατρεπτικό, περιπαιχτικό κείμενο του βραβευμένου συγγραφέα, την εμπνευσμένη σκηνοθεσία της Φρόσως Λύτρα και το πρωτότυπο σκηνικό και μουσικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι συντελεστές του.


96%
Τελευταίες παραστάσεις.
Μέχρι την Κυριακή 13 Οκτωβρίου έχουν την ευκαιρία οι θεατές να παρακολουθήσουν την πρωτότυπη παράσταση που τον πρώτο λόγο έχει η έρευνα και που επέστρεψε, για δεύτερη σεζόν, μετά τις εξαιρετικές κριτικές και τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Το «96%» αποτελεί μια lecture performance του Πρόδρομου Τσινικόρη και της ομάδας του και στο «μικροσκόπιο» τους μπαίνει η Θεσσαλονίκη του 1943. Αφηγείται μια ιστορία σκοτεινή και λησμονημένη, τα ίχνη της οποίας όμως είναι ακόμα εδώ. Η παράσταση - ντοκιμαντέρ, επιχειρώντας μια αρχαιολογία του παρόντος, τα αναζητά, όχι μόνο σε μελέτες, αρχεία και μαρτυρίες, αλλά και με επιτόπια έρευνα στη σημερινή πόλη, στους δρόμους, στα κλειστά μαγαζιά, στα παλιά και τα καινούργια κτίρια, ακόμα και στο ίδιο το Κρατικό Θέατρο.
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΣΟΥΑΝ του Μπέρτολτ Μπρεχτ
Στην πόλη Σε Τσουάν της Κίνας, τρεις θεοί αναζητούν κατάλυμα για μια νύχτα. Η πόρνη Σεν Τε είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει.
Βασιλικό Θέατρο

96%
Μια χορογραφία στοιχείων, μύθων και προκαταλήψεων, για τα χρόνια της κατοχής και τη συλλογική κρίση αμνησίας που ακολούθησε στη Θεσσαλονίκη.
Έως 13 Οκτωβρίου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

FAKE NEWSICAL
ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!
Μα τι συμβαίνει στο Βασίλειο των Παραμυθο-ηρώων; Φήμες και διαδόσεις κυκλοφορούν ασύστολα και κλονίζουν την εικόνα των Ηρώων των Παραμυθιών που όλοι αγαπάμε!Κάθε Κυριακή στις 11.00 | Βασιλικό Θέατρο

ΠΗΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ
Μια τρελή… τρελή… τραγωδία για τη δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, την αλήθεια και το ψέμα.
Φουαγιέ Θεάτρου ΕΜΣ

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΕΤΑ του Ζαν Ανούιγ
Όταν η αγάπη κυριαρχεί…
Ο έρωτας είναι διαχρονικός, το μίσος, η ζήλεια. Και τελικά αυτό που μένει είναι η αγάπη!
Πρεμιέρα: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
Ξεκινούν ξανά τον Σεπτέμβριο το θεατρικό εργαστήριο για Παιδιά και Εφήβους με ψυχικές διαταραχές και η δράση ticket set για την παρακολούθηση παραστάσεων του ΚΘΒΕ από ενήλικες 65 ετών και άνω, που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer.
Στο πλαίσιο της ευρύτερης σύνδεσης του πολιτισμού και ειδικότερα του θεάτρου με την ψυχική υγεία, το ΚΘΒΕ συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πιλοτικές Δράσεις Πολιτιστικής Συνταγογράφησης» του ΥΠ.ΠΟ. με καλλιτεχνικές δράσεις, όπως «Εργαστήριο Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού» για Παιδιά και Εφήβους με ψυχικές διαταραχές, που επισκέπτονται δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας. Παράλληλα, το έργο περιλαμβάνει δράση ticket set με τη διάθεση εισιτηρίων για οργανωμένη παρακολούθηση παραστάσεων του ΚΘΒΕ, από τμήματα ενηλίκων, που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer, με παράλληλη συμμετοχή σε βιωματικά εργαστήρια.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

EARLY BIRD

ΔΟΝ ΚΑΡΛΟΣ
O «Δον Κάρλος» του Φρίντριχ Σίλλερ, του μεγάλου ρομαντικού ποιητή της γερμανικής λογοτεχνίας, θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη πρεμιέρα του ΚΘΒΕ. Το έργο θα παρουσιαστεί μέσα από την καινοτόμο οπτική του Γιάννη Χουβαρδά, ενός από τους κορυφαίους σκηνοθέτες και πλέον διακεκριμένους καλλιτέχνες της γενιάς του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
8.11.24 | Θέατρο ΕΜΣ

ΠΡΟΣΔΟΚΩ
Προσδοκώ, το έργο του Γιώργου Βέλτσου (με τρεις παρεμβάσεις της Ευγενίας Βάγια), επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καρακάντζα και μουσική Δημήτρη Καμαρωτού.
21.11.24 Φουαγιέ Θέατρου ΕΜΣ

ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
Ενα έργο που αγαπήθηκε από το κοινό από το πρώτο ανέβασμά του, παρουσιάζεται τώρα από το ΚΘΒΕ- με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων επιθεώρησης- μέσα από μια νέα οπτική της παράστασης που ψυχαγωγεί, σατιρίζει και, κυρίως, ταξιδεύει το κοινό. Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή που συνδυάζει τραγούδι, χορό, γέλιο αλλά και συγκίνηση!
30.11.24 | Βασιλικό Θέατρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: