Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Save the Date || Εγκαίνια έκθεσης 'Σικελιώτης-Τάσσος. Μία φιλία με κοινές ρίζες' || Κυριακή 27 Οκτωβρίου

 

Σας περιμένουμε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στα εγκαίνια της μεγάλης μας έκθεσης «Σικελιώτης - Τάσσος. Μια φιλία με κοινές ρίζες», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και εντάσσεται στο 59ο Φεστιβάλ των Δημητρίων.
Η παρουσία σας θα ήταν για εμάς μεγάλη χαρά και τιμή.
Παρακαλούμε πολύ κρατήστε την ημερομηνία και θα ακολουθήσει επίσημη πρόσκληση.
Λίγα λόγια για την έκθεση:
Η έκθεση παρουσιάζει ένα μεγάλο σύνολο ζωγραφικών έργων, με κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα, σχεδίων και χαρακτικών των δύο καλλιτεχνών, προερχόμενα από μουσεία, ιδρύματα, συλλέκτες και από τις συλλογές του Τελλογλείου Ιδρύματος.
Ο Γιώργος Σικελιώτης και ο Τάσσος (Αλεβίζος), δύο ξεχωριστές προσωπικότητες της Νεοελληνικής Τέχνης, πέρασαν από τα έντονα βιώματα της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου, από τη Χούντα και τη Μεταπολίτευση και έζησαν έως τα μέσα της δεκαετίας του ’80.
Πέρα από τη μακρόχρονη φιλία τους, αυτοί οι «παράλληλοι βίοι» χαρακτηρίζονται από ορισμένα «σημεία συνάντησης», όπως η Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, το Ε.Α.Μ. καλλιτεχνών, η ομάδα «Στάθμη», το ενδιαφέρον για τη χαρακτική και τη διάδοση της τέχνης και η συμμετοχή τους σε πολλές κοινές ομαδικές και περιοδεύουσες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: