Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2009

«Ελληνική μουσική δημιουργία του 20ού αιώνα για το λυρικό θέατρο και άλλες παραστατικές τέχνες»Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 27-28 Μαρτίου 2009
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 5ου κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών
διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα «Ελληνική μουσική δημιουργία του 20ού αιώνα για το λυρικό θέατρο και άλλες παραστατικές τέχνες».
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 και 28 Μαρτίου 2009.
Οι επίσημες γλώσσες του συνεδρίου θα είναι η ελληνική και η αγγλική.
Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η ελληνική μουσική του 20ού αιώνα στη σύνδεσή της με διαφορετικές μορφές σκηνικής δράσης.
Στόχος είναι να φωτιστούν πέρα από τα ιστορικά γένη και είδη, νεότερα είδη μουσικής όπως συσχετίζονται με διαφορετικές όψεις, ιστορικές και νεότερες, των παραστατικών τεχνών. Εισηγήσεις που αφορούν άγνωστα έργα και τις νεότερες εξελίξεις μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα είναι ευπρόσδεκτες.
Οι ανακοινώσεις μπορούν να εντάσσονται ενδεικτικά σε μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:όπερα, οπερέτα, μιούζικαλσκηνική μουσικήμουσική χορού, μπαλέτοουσικό θέατρο, πειραματικό μουσικό θέατρο, ενόργανο θέατρομουσική κινηματογράφου νέα είδη (ηχητικές εγκαταστάσεις, μουσική και video-art)

Δεν υπάρχουν σχόλια: