Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Φόβοι για επίθεση στους Ολυμπιακούς

(ΑΠΟ http://www.cosmo.gr/)
Από σαμποτάζ και ταραχές απειλούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, προειδοποιεί ο υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας. Ο υφυπουργός Γιανγκ Χουανινγκ, απευθυνόμενος σε αξιωματικούς της αστυνομίας, επισήμανε ότι οι αγώνες μπορεί να γίνουν στόχος δυνάμεων εχθρικών προς το Κομμουνιστικό Κόμμα.
"Η κατάσταση στον διεθνή χώρο και στο εσωτερικό είναι περίπλοκη", επισήμανε ο Γιανγκ Χουανινγκ. "Ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αντικινεζικές και εχθρικές δυνάμεις ενεργούν με κάθε τρόπο και εντείνουν τις προσπάθειες για να προκαλέσουν ταραχές και να κάνουν ενέργειες δολιοφθοράς", πρόσθεσε ο Κινέζος αξιωματούχος.
Οι δηλώσεις έγιναν στον απόηχο των ταραχών στο Γκουιζού.
Ταραχές στο Γκουιζού
Πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά τους δύο αξιωματούχους στους οποίους επιρρίπτονται ευθύνες για τη διαχείριση πρόσφατων επεισοδίων στην επαρχία Γκουιζού.

Στην περιοχή αυτή πολίτες πυρπόλησαν ένα αστυνομικό τμήμα και πολλά οχήματα, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία προσπαθεί να συγκαλύψει τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 17χρονου κοριτσιού, αποδίδοντας το θάνατό του σε αυτοκτονία.
Κατασκοπευτικά αεροσκάφη θα επιτηρούν
Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα πετούν πάνω από την πόλη Κινγκντάο για να παρακολουθούνται τυχόν "ύποπτες ενέργειες" στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Είναι η πρώτη φορά που οι κινεζικές αρχές θα χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη.
Το λιμάνι Κινγκτάο, στην επαρχία Σαντονγκ θα φιλοξενήσει ιστιοπλοϊκούς αγώνες.
Η αστυνομία έκανε δοκιμαστική πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Σαντονγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ζινάν, το οποίο έκανε πτήση μέχρι το ύψος ενός τριόροφου κτηρίου, όπως γράφει η εφημερίδα Shanghai Daily.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που κοστίζουν περίπου 146.000 δολάρια το καθένα, "θα παρακολουθουν για ύποπτες ενέργειες και θα μεταδίδουν φωτογραφίες και βίντεο στους σταθμούς ελέγχου", γράφει η εφημερίδα.


Ντίνα Μιχαλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: