Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΚΕΡΑΙΕΣ…. «ΔΕΝ…ΑΛΛΑ»

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο θόρυβος και οι διαμαρτυρίες για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας μέσα σε κατοικημένες περιοχές είναι σε ημερήσια διάταξη.
Και αυτό όχι αδικαιολόγητα.
Με ΠΛΗΘΟΣ ανακοινώσεων από επιστήμονες έλληνες και ξένους, μάθαμε ότι «Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ».
Όπως είναι φυσικό, κανείς μας δεν θέλει να αποκτήσει κάποιον «διάολο» στα καλά καθούμενα από τις κεραίες, και όλοι διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε την απομάκρυνση τους από τις κατοικημένες περιοχές.
Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, εφαρμόζοντας κάποιες «τεχνικές καμουφλάζ» έβρισκαν τρόπο να βάζουν κεραίες σε ταράτσες οικοδομών για να κάνουν την δουλειά τους.
Ο κόσμος τις ξήλωνε σε συνεργασία με τους αρμοδίους φορείς, κοκ.
Τώρα έρχεται μια ανακοίνωση – θέση από εκείνους τους Ευρωπαίους επιστήμονες που μιλούσαν για ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ, αναιρεί όλα εκείνα που έλεγαν.
«ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ» λέει είναι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ο επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής για θέματα ραδιενέργειας Παόλο Βέκια.
Έίπε σχετικά ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπει μία κεραία κινητής τηλεφωνίας έχουν χίλιες φορές μικρότερη ισχύ από αυτή που εκπέμπει η ίδια η συσκευή.

Η γερμανίδα καθηγήτρια βιολογίας Τζίγκελ-μπεργκεν σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνδέουν τα προβλήματα υγείας και τα κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο συνέστησε πρόληψη επειδή όπως είπε δεν υπάρχουν ξεκάθαρα δεδομένα. Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ.
Να πιστέψω τους επιστήμονες που λένε ότι δεν κινδυνεύω ΤΩΡΑ;
Να πιστέψω ότι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας οι επιστήμονες «διορθώνοντας» κάπως τις αρχικές τους τοποθετήσεις;
Τα συμπεράσματα, και τα σχόλια δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: