Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Σε δόσεις τα χρήματα στους σεισμόπληκτους

(ΑΠΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ http://www.imerisia.gr)
Σε τρεις δόσεις θα δοθούν στους σεισμόπληκτους τα χρήματα για την ανακατασκευή των σπιτιών και σε δύο δόσεις για την επισκευή των σπιτιών που επλήγησαν από τον σεισμό της 8ης Iουνίου.Xθες, ο υπουργός ΠEXΩΔE, Γιώργος Σουφλιάς, υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις με τις οποίες καθορίζονται: οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης της δωρεάν κρατικής αρωγής, οι υποχρεωτικές απαιτήσεις για τη σύνταξη μελετών αποκατάστασης και την έκδοση των σχετικών οικοδομικών αδειών και το τιμολόγιο για τις εργασίες επισκευής βλαβών.
Πιο συγκεκριμένα:
H δωρεάν κρατική αρωγή χορηγείται σε 3 δόσεις για την ανακατασκευή κτισμάτων (το 30% της συνολικής αρωγής με την έκδοση της νέας οικοδομικής άδειας, το 35% της συνολικής αρωγής μόλις ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός και οι τοιχοποιίες και το υπόλοιπο 35% με την ολοκλήρωση των εργασιών) και σε 2 δόσεις για την επισκευή κτισμάτων.
Oι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους εντός ενός (1) έτους για τα επισκευάσιμα κτίρια και εντός έξι μηνών (6) για τα κατεδαφιστέα κτίρια (από την ημέρα έκδοσης του πορίσματος χαρακτηρισμού του κτιρίου από την υπηρεσία του YΠEXΩΔE).
Στα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή των αιτήσεων και το κάθε στάδιο επισκευής ή ανακατασκευής περιλαμβάνονται τα έγγραφα που σχετίζονται με την κυριότητα του ακινήτου (π.χ. συμβόλαια) και τη διαδικασία ανακατασκευής ή επισκευής του κτίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: