Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (http://www.paralympic.gr) Αθήνα, 13/09/2008 Δελτίο Τύπου Χρυσό ο Καπελλάκης, χάλκινο η Δημόγλου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου Δυο μετάλλια ήταν ο απολογισμός της Ελληνικής Ομάδας στη σημερινή (Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008) έβδομη ημέρα των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων που γίνονται στο Πεκίνο και θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2008. Η χώρα μας ανέβηκε από την 31η στην 29η θέση του πίνακα των μεταλλίων με συνολικά 13 μετάλλια: δύο χρυσά, έξι ασημένια και πέντε χάλκινα. Ο Γιώργος Καπελλάκης κατέκτησε σήμερα το χρυσό μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο (κατηγορία S2) με επίδοση 1:04.05:
«Όλοι θέλουμε το καλύτερο για την Ελληνική Ομάδα.
Έκανα μια καλή κούρσα αφού κατάφερα να ξεκινήσω καλά.
Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστευαν ότι θα κερδίσω μετάλλιο, αλλά εγώ τα κατάφερα.
Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έκανα το 3/3, δηλαδή τρία μετάλλια σε τρία αγωνίσματα που κολύμπησα.
Πιστεύω να πάω εξ ίσου καλά και στο τελευταίο αγώνισμα που θα πάρω μέρος».
Στο ίδιο αγώνισμα ο Χρήστος Ταμπαξής που αγωνίστηκε στην πρώτη προκριματική σειρά κατέλαβε την 5η θέση με 1:20.84 και αποκλείστηκε από τον τελικό.
Στα 50 μ ελεύθερο (κατηγορία S3) οι δυο Ελληνίδες κολυμβήτριες που μετείχαν αποκλείστηκαν από τον τελικό.
Η Μαρία Λιάσκου κατέλαβε την 7η θέση στην πρώτη προκριματική σειρά με 1:29.31 και η Μαρία Καλπακίδου την 7η θέση στη δεύτερη σειρά με 1:25.39. Στα 50 μ ελεύθερο (S3) o Γιάννης Κωστάκης κατετάγη πέμπτος με επίδοση 49.84:
«Θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος. Θα μπορούσα και λίγο καλύτερα. Έκανα όμως πολλά λάθη τεχνικής και γι αυτό πήρα την πέμπτη θέση». Στο Στίβο η Αλεξάνδρα Δήμογλου κατέκτησε σήμερα το δεύτερο μετάλλιο της στους Αγώνες, το χάλκινο στην κούρσα των 200 μ (Τ13) με επίδοση 25.59 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ: «Έκανα μια καλή προσπάθεια.
Δεν με ενδιέφερε η διαδρομή μου, μου είπαν έχεις το Νο 8 και μπήκα να τρέξω.
Υπάρχει και συνέχεια στις 16 του μηνός που τρέχω τα 100μ».
Η Ανθή Καραγιάννη που αγωνίστηκε στη δεύτερη σειρά των προκριματικών των 200 μ (Τ13) κατέλαβε την τέταρτη θέση με επίδοση 27.06 και αποκλείστηκε από τον τελικό.
Ο Γιάννης Λέτκας κατέλαβε την ένατη θέση στον τελικό της κούρσας των 100 μ (Τ35) με επίδοση 14.15:
«Θα μπορούσα να πάω και λίγο καλύτερα.
Απλά είχα αρκετό άγχος.
Οι αγώνες είναι καλοί, οι άνθρωποι εδώ πολύ ευγενικοί, περνάμε καλά στο χωριό. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο είναι φανταστική». Στον ακοντισμό (κατηγορία F33/34 και F52/53) η Νατάσα Τριανταφυλλίδου κατέλαβε την 11η θέση με 13.39 μ.
«Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, αφού οι άλλες αθλήτριες είναι πιο προπονημένες και έχουν καλύτερες επιδόσεις.
Θα μπορούσα να πάω λίγο καλύτερα και να έχω μια θέση στην πρώτη οκτάδα.
Ο αθλητισμός θέλει όραμα και θυσίες.
Προσπαθώ να συνδυάσω τη δουλειά μου με τον αθλητισμό.
Λίγο περισσότερη κούραση, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.
Μόνο και μόνο το να είσαι εδώ (στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου) και να ακούς 100.000 ανθρώπους να χειροκροτούν και να φωνάζουν είναι μια απίστευτη εμπειρία» . Στα 200 μ (Τ38) στη δεύτερη προκριματική σειρά ο Αριστοτέλης Μαρίνος κατέλαβε την 5η θέσμάτης Κοτζιάς κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 50:09.00.
Στον αγώνα αντοχής (κατηγορία LC1/LC2LC4) ο Γιάννης Καλαιτζάκης ήταν 29ος με 2:02.21. Στην Άρση Βαρών σε πάγκο (powerlifting) η Αναστασία Καζαντζίδου ήταν έβδομη στην κατηγορία των 67.5 κ με επίδοση 87.5 κ:
«Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα για μια ακόμα διοργάνωση να μπω μέσα στην πρώτη οκτάδα.
Οι άλλες αθλήτριες είναι περισσότερα χρόνια στο άθλημα, ενώ εγώ έχω μόλις από το 2001. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και την ομοσπονδία για τη βοήθεια τους.
Στην κατηγορία των 67.5 κ ο Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης ήταν πέμπτος με επίδοση 187.5 κ: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί κατάφερα να πάρω την πέμπτη θέση σε μια νέα κατηγορία (ανέβηκα από τα 60 κ).
Είχα πολλά προβλήματα τραυματισμών και δεν ήξερα καν αν θα έλθω στο Πεκίνο, αλλά τελικά τα κατάφερα».
Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας Δημήτρης Ιωαννίδης δήλωσε:
«Τα δυο αυτά παιδιά τα πήγαν καλά.
Ειδικά Μωϋσιάδης που ήταν τραυματίας και είχε να προπονηθεί τρεις μήνες.
Προσπάθησε για ευρωπαϊκό ρεκόρ και το έχασε για λίγο.
Ελπίζω σε μια καλύτερη συνέχεια» Στην Ιστιοπλοία το ελληνικό πλήρωμα στα σκάφη τύπου sonar (Χριστοφόρου, Αλεξάς, Πατεράκης) στην δέκατη ιστιοδρομία ήταν στην έκτη θέση και στην 11η στην 8η θέση. Τερμάτισε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης. Στην ένατη ιστιοδρομία στα σκάφη τύπου 2.4 m ο Γιώργος Δεληκούρας ήταν 12ος, στην δέκατη ήταν 14ος και στην 11η ήταν 12ος .
Κατετάγη στην 13η θέση της γενικής κατάταξης. Στην αυριανή όγδοη ημέρα των αγώνων (Κυριακή 14/9/2008) από ελληνικής πλευράς αγωνίζονται:
Νίκος Γκουντάνης (Powerlifting), Στέλιος Τσάκωνας, Βασίλης Τσαγκάρης, Χαράλαμπος Ταιγανίδης, Νίκος Τσότρας, Κώστας – Μάριος Φύκας (κολύμβηση), Γιώργος Καραμηνάς, Αριστοτέλης Μαρίνος, Μάκης Καλαράς, Χρήστος Κάπελας, (στίβος). Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες μεταδίδονται καθημερινά από τις 10:00 – 16:00 στην ΕΤ1. Επίσης μπορεί κανείς να παρακολουθήσει 24 ώρες το 24ωρο όλα τα αγωνίσματα των Αγώνων στο Ιντερνετ στο http://www.paralympic.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: