Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα Δοκιμασία για τον Καραμανλή

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Η σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ε. εξελίσσεται σε ένα τεστ κοπώσεως για τον Πρωθυπουργό μετά το «ναυάγιο» της ΔΕΘ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008
Σε κατάσταση νευρικού κλονισμού βρίσκονται υπουργοί, βουλευτές και γαλάζια κομματικά στελέχη και έως το παρά πέντε της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. ασκούσαν πιέσεις στο Μαξίμου με στόχο να αναλάβει ο Πρωθυπουργός πολιτικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να βάλουν φρένο στον κυβερνητικό κατήφορο.
Η σημερινή συνεδρίαση του κομματικού οργάνου εξελίσσεται σε ένα τεστ... κοπώσεως για τον κ. Κων. Καραμανλή.
Τα περισσότερα κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη έχουν ανεβάσει στα ύψη των πήχυ των προσδοκιών, εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός έχει από το βήμα της Κ.Ε. μια δεύτερη ευκαιρία για να αλλάξει το πολιτικό κλίμα, μετά το «ναυάγιο» της ΔΕΘ.
Ενδεικτική του κλίματος αυτού είναι η χθεσινή παρέμβαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, που από κάποιους ερμηνεύθηκε ως «προάγγελος» εξελίξεων, αλλά οι περισσότεροι στη Ν.Δ. την εξέλαβαν ως «κραυγή αγωνίας» και ύστατη προτροπή προς τον κ. Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κων. Καραμανλής έχει μεταθέσει τον χρονικό ορίζοντα για τις όποιες πρωτοβουλίες σκέφτεται να αναλάβει- με πρώτο βήμα τον ανασχηματισμότουλάχιστον για τα μέσα Οκτωβρίου και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
«Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει ανασχηματισμός και ο Πρωθυπουργός να ζητήσει στη συνέχεια τη συστράτευση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα βράζει από όσους έχασαν τη θέση τους στην κυβέρνηση ή δεν αναβαθμίστηκαν», ανέφερε χθες στα «ΝΕΑ» επιτελικό κομματικό στέλεχος, προσθέτοντας ότι ο κ. Καραμανλής επιδιώκει «να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να μην κάνει κινήσεις εν θερμώ».
Βασικός στόχος του Πρωθυπουργού είναι να μην ανοίξουν από τη συνεδρίαση της γαλάζιας Κ.Ε. νέες ρωγμές στη συνοχή του κόμματος και να μη δημιουργηθεί κλίμα «γενικευμένης ανταρσίας» μέσα από έναν μπαράζ διαφωνιών και επικρίσεων από το βήμα του κομματικού οργάνου.
Το μήνυμα αυτό έχει μεταφερθεί παρασκηνιακά και στους αντάρτες, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να τραβήξουν το σκοινί.
Ο κ. Καραμανλής αναμένεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να αυξήσει τις «δόσεις αυτοκριτικής» στη ομιλία του, ενώ θα απευθύνει αυστηρό μήνυμα προς τους διαφωνούντες, ζητώντας να υπάρξει «αλληλεγγύη» και «συνεργασία υπουργών και βουλευτών».
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: