Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Γιορτή ζωής

(ΑΠΟ http://www.skai.gr/)
Σε μια μυσταγωγική αξέχαστη βραδιά, σε ένα Καλλιμάρμαρο στάδιο που ξεχείλιζε από παλμό και πάθος, δεκάδες χιλιάδες κόσμου με τη παρουσία τους στη συναυλία για την προστασία των δασών επικρότησαν με τον καλύτερο τρόπο την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του Μελωδία FM, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία για την προστασία του περιβάλλοντος.
Με τους 15 σπουδαίους ερμηνευτές να δίνουν - αφιλοκερδώς - τον καλύτερο τους εαυτό για τον κοινό σκοπό της προστασίας του περιβάλλοντος, η ατμόσφαιρα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο σύντομα "απογειώθηκε", με τον κόσμο να συνοδεύει τους καλλιτέχνες τραγουδώντας μαζί τους μεγάλες επιτυχίες του πενταγράμμου.
Την όμορφη ατμόσφαιρα και την επιτυχία της συναυλίας δεν κατόρθωσε να χαλάσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνως Κυριακού, ο οποίος λόγω της θέσης του διαχειρίζεται το Καλλιμάρμαρο και δίχως λόγο αρνήθηκε να δώσει άδεια για την τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοσή της.
H μετάδοση κατέστη τελικά δυνατή με ασύρματες κάμερες, με συνέπεια κάποιους συμβιβασμούς στην ποιότητα της εικόνας και του ήχου.
Η συναυλία άρχισε με το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Bαρθολομαίου, ο οποίος τόνισε πως τα δάση είναι πηγή ζωής και πρέπει να αποτρέψουμε την περαιτέρω καταστροφή τους. Πρόσθεσε δε, ότι φέρουμε όλοι μερίδιο ευθύνης και πρέπει να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καθαρό περιβάλλον.
Διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε τα βίντεο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: