Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Μια νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Μονή Βατοπαιδίου σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η κυριότητα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου επί της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων και νησίδων αυτής είναι αδιαμφισβήτητη και νομικά πλήρως τεκμηριωμένη. Η Μονή ωστόσο για μια ακόμη φορά αναφέρεται το δήμο και τους έξι δημοτικούς συμβούλους που πήγαν στη Μονή και τα συμφώνησαν, εκπροσωπώντας μάλιστα, όπως αναφέρει η επιστολή, όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.
Η Μονή Βατοπαιδίου λέει χαρακτηριστικά: «Εξάλλου, στο παρελθόν, η Ιερά Μονή, μη επιθυμώντας να διαταράξει τις σχέσεις της με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς της Ουρανούπολης ήδη είχε δηλώσει στο Δημόσιο την απόφασή της για ανατροπή της πραγματοποιηθείσας ανταλλαγής του ακινήτου της Ουρανούπολης, με την επιστροφή του στο Δημόσιο... …Πλην όμως, αντιπροσωπεία συμβούλων του Δήμου Σταγείρων Ακάνθου όλων των πολιτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφθηκε την Ιερά Μονή και υπέβαλε αίτημα να μην πραγματοποιηθεί η σκοπούμενη ανατροπή και να παραμείνει στην κυριότητα της Μονής η έκταση της Ουρανούπολης, διότι έτσι εξυπηρετούνταν κατά τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων.
Έτσι, η τότε ανατροπή ματαιώθηκε”. Και ενώ αυτά λέει η Μονή, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Δάλλας ήταν καταπέλτης στις δηλώσεις του στην τηλεόραση SUPER:
«Οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι εκπροσωπούσαν προφανώς τον εαυτό τους, διότι αφενός δεν γνωρίζαμε τις κινήσεις τους επακριβώς και αφετέρου κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν πήρε απόφαση να επισκεφθούν τη Μονή και να το εκπροσωπήσουν για ένα θέμα μάλιστα τόσο σοβαρό»!
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: