Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΗ: Ζητά και πάλι αυξήσεις 35%!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Ανατιμήσεις για την επόμενη εξαετία στις τιμές του ρεύματος ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Φιντικάκης
Επιμένει για το χαράτσι στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο πρόεδρός της κ. Π. Αθανασόπουλος, παρά τον ελιγμό που επιχείρησε χθες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου business plan της επιχείρησης σε αναλυτές.
Αν και έχουν περιοριστεί οι αυξήσεις των τιμολογίων που ζητάει για το 2009, προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις, εν τούτοις οι ανατιμήσεις- σύμφωνα με τα δύο σενάρια που παρουσιάστηκαν- παραμένουν τσουχτερές για τα νοικοκυριά και κυμαίνονται από 23% έως 35% για την επόμενη εξαετία.
Παράλληλα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να «παγώσουν» οι προσλήψεις στη ΔΕΗ για την προσεχή εξαετία, ενώ μιλάει για την ανάγκη αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου και πώλησης των συμμετοχών της (π.χ. στη ΔΕΠΑ), εφόσον δεν γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση οι προτάσεις του για τις αυξήσεις στο ρεύμα.
23% αντί για 35%
Το βασικό σενάριο για τα τιμολόγια προβλέπει σωρευτική αύξηση 23% στην εξαετία αντί για 35%, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο.
Για το 2009 προτείνει αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό, μόλις 1%, όταν το αρχικό σχέδιο προέβλεπε για του χρόνου αυξήσεις 5,5%!
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: