Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ http://infognomonpolitics.blogspot.com/ Εννιακόσιοι Τούρκοι επαγγελματίες στρατοχωροφύλακες δήλωσαν παραίτηση Εικόνα από κηδεία επαγγελματία στρατοχωροφύλακα
του Σάββα Καλεντερίδη
Περίεργη υπόθεση ομαδικής παραίτησης 900 επαγγελματιών οπλιτών της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, που εκδηλώθηκε μετά την αυτοκτονία τριών συναδέλφων τους, συνταράσσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Το γεγονός έγινε γνωστό μετά από ανακοίνωση του γενικού προέδρου του συλλόγου Αποστράτων Επαγγελματιών Οπλιτών (Emekli Muvazzaf Uzmanlar Derneği, EMUD), Adnan Oğuz, ο οποίο ζητεί να γίνει έρευνα για να διαπιστωθούν τα πραγματικά αίτια και οι συνθήκες κάτω από τίς οποίες έγιναν οι συγκεκριμένες αυτοκτονίες.
Ο γενικός πρόεδρος του συλλόγου αποστράτων, σε γραπτή του δήλωση αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγλεματίες οπλίτες της στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι δηλώνουν ομαδικά παραιτήσεις το τελευταίο διάστημα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι παραιτήσεις...των τελευταίων ημερών ανέρχονται στις 900, ενώ τρεις επαγγελματίες στρατοχωροφύλακες έχουν αυτοκτονίσει σε διάστημα μιας εβδομάδας στην Τοκάτη, τη Σμύρνη και το Ελαζίγκ.
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά άλλα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: