Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ του Κ.Θ.Β.Ε. στις 18,19 και 20 Νοεμβρίου 2008 Συνεχίζονται οι παρουσιάσεις του Εργαστηρίου Θεατρικής Γραφής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο υποσκήνιο του Βασιλικού θεάτρου.
Έξι καινούργια νεοελληνικά θεατρικά έργα πρόκειται να παρουσιαστούν σε δραματοποιημένο αναλόγιο, δύο κάθε μέρα, την Τρίτη 18, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008.
Τα κείμενα, που αποτελούν τους πρώτους καρπούς του Εργαστηρίου Θεατρικής Γραφής θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου του Κ.Θ.Β.Ε..
Τα κείμενα θα παρουσιαστούν ως εξής:
Τρίτη 18 Νοεμβρίου 9.00 μ.μ.«Στη Θάλασσα» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη και«Η συγχώρεση» του Θόδωρου Υφαντίδη
Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 9.00 μ.μ. «Η νύχτα στο ποτάμι» της Μαρίας Δεμίσογλου και «Η τράπουλα» της Ξανθούλας Παρλάνη
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 3.00 μ.μ. «Ταράτσα» της Χλόης Κουτσουμπέλη και«Day off» του Σωτήρη Ζήκου
Διεύθυνση εργαστηριακού τμήματος: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια, επιμέλεια φωτισμών: Ανδρέας Παρασκευόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Θέη Ελευθεριάδου
Χειρισμός κονσόλας φωτισμών: Κατερίνα Ασπρίδου
Επιστημονική Σύμβουλος: Αμαλία Κοντογιάννη
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
Βαμβούκος Αλέξανδρος, Δημητριάδης Γιώργος, Κακατσίδης Παναγιώτης, Κόμη Ελευθερία, Λαγανόπουλος Φώτης, Μανδαλά Μαρίνα, Μαργαρίτη Ειρήνη, Μουλακάκης Μιχάλης, Παπασάββα Μαριάννα, Σοφιανοπούλου Αμάντα, Σταθακόπουλος Πέτρος, Συμεού Μαρίνα, Τσαλκιτζόγλου Μαρίτα
Το Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής λειτούργησε από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 και καθημερινά στο Υποσκήνιο του Βασιλικού Θεάτρου με μαθητές δεκατέσσερις νέους συγγραφείς που πειραματίστηκαν πάνω σε ζητήματα θεατρικής γραφής υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των σκηνοθετών Νίκου Διαμαντή και Γλυκερίας Καλαϊτζή με στόχο την παραγωγή νέων θεατρικών κειμένων.
Με το Θεατρικό Εργαστήρι συνεργάστηκαν ακόμη σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς, σκηνοθέτες και θεωρητικοί του θεάτρου μεταξύ των οποίων είναι ο καθηγητής φιλοσοφίας Γεράσιμος Βώκος, ο συγγραφέας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης, ο καθηγητής και μεταφραστής Θόδωρος Στεφανόπουλος κ.α.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα πρέπει να γίνεται τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο: 2310-288000.
Πληροφορίες-Γραφείο Τύπου Κ.Θ.Β.Ε.
Ναυσικά Γκράτζιου,τηλ 2310 223528
To Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής πραγματοποιείται στο πλαίσιο του-Κτιριακες υποδομες Κ.Θ.Β.Ε.-Πολιτισμική Εγνατία Γ’ΚΠΣ-Ε.Π. «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2000-2006» Άξονας ανάπτυξη σύγχρονου πολιτισμού ΜΕΤΡΟ 2.1
Συγχρηματοδότηση 75% από Ε.Τ.Π.Α.Και 25% από φυσικούς πόρους

Δεν υπάρχουν σχόλια: