Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2022 Ώρα: 19:30 Αθήνα: 20/11/2008 Επιστημονική ημερίδα με θέμα την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η ημερίδα αποτελεί την κορύφωση των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Πυροσβεστική Ακαδημία. Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί.
Στην ομιλία του, ο κ. Ανδρεουλάκος επεσήμανε ότι η ημερίδα αυτή θα συμβάλει τα μέγιστα στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν την αξία που έχει η τήρηση των κανόνων ασφάλειας και η χρήση των ατομικών μέσων προστασίας. Προηγούμενα, απηύθυνε χαιρετισμό ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία σημαίνει ποιότητα στην εργασία, σημαίνει πολιτισμό και πρέπει να αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα κάθε κοινωνίας.
Το καλύτερο αποτέλεσμα θα το πετύχουμε, όταν εμπεδώσουμε μια κουλτούρα ασφάλειας, όταν ο ασφαλής τρόπος εργασίας γίνει καθημερινή πράξη, όταν ο Πυροσβέστης, στο τέλος της βάρδιάς του, γυρίζει στο σπίτι του και την οικογένειά του». Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Αθανάσιος Λεβέντης, ως εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντίστοιχα, καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Σπυρίδων Μουρατίδης. Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και μεγάλος αριθμός συναδέλφων.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: