Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOSΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ. ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ: 54624
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310227822 FAX: 2310227213
Αρ. Πρωτ. 24 Θεσσαλονίκη, 16-11-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, εφαρμόζοντας σχετική καταστατική πρόβλεψη, αποφάσισε να δώσει βήμα στην Ποντιακή Νεολαία και ως εκ τούτου συστάθηκε το 2006 η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Π.Ο.Ε.
Στο εξής η Σ.Ε.Ν., στα λίγα χρόνια λειτουργίας της, κατάφερε να μετατρέψει σε θεσμό την Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας, να αναπτύξει ένα δίκτυο επικοινωνίας με τις Νεολαίες των Ποντιακών Ομοσπονδιών του εξωτερικού, διοργάνωσε σημαντικές εκδηλώσεις, εγκαινίασε τη συνεργασία με την Αρμένικη Νεολαία Ελλάδος και γενικότερα έχει αφήσει δείγματα γραφής εργαζόμενη σε πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας προκειμένου να επιτευχθούν οι καταστατικοί της στόχοι.
Η συνεργασία με το διοικητικό της Π.Ο.Ε. πάντα ήταν άρτια και η Σ.Ε.Ν. πάντοτε είναι διατεθειμένη να διαθέσει τη δυναμική της, όπως έχει επανειλημμένα αποδειχθεί, με τη μαζική συμμετοχή των μελών τις στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας.
Μια τέτοια εκδήλωση είναι το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, όπου από την ίδρυσή του οι νέοι έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ωστόσο στο τελευταίο Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, αποφασίσθηκε να αποσιωπηθεί η παρουσία της Σ.Ε.Ν. με την στέρηση του λόγου του πρόεδρου της.
Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας αναγνωρίζει στο γεγονός προσπάθεια παραγκώνισής της και ομόφωνα το καταδικάζει υιοθετώντας καθ’ όλα το κείμενο της επιστολής του προέδρου της Χ. Κωτίδη.
Εκφράζει ακόμη την δυσαρέσκειά της, που ένα μέρος της νεολαίας, η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του Σ.Πο.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων φαίνεται, πως χωρίς να συμμερίζεται τις αγωνίες και τις απόψεις του συνόλου της νεολαίας, με ύφος που γεννά επιπλέον ερωτήματα, αποστασιοποιήθηκε από αυτή και τα δίκαια αιτήματά της.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός μάλιστα, πως στην επιστολή του προέδρου της Σ.Ε.Ν. δεν απαντά η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, που κυρίως φέρει την ευθύνη της απόφασης στέρησης λόγου από τη Νεολαία, αλλά η Π.Ε.Ν. του Σ.Πο.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων.
Θέλοντας να δώσουμε τέλος στην επιστολογραφία, που έχει ακολουθήσει το γεγονός δηλώνουμε πως απερίφραστα θα συνεχίσουμε το έργο μας, συνεχίζοντας να λειτουργούμε δημοκρατικά, πιστεύοντας πως η Νεολαία είναι σε θέση συσπειρωμένη να διεκδικεί και να επιτυγχάνει.
Ο Γενικός Γραμματέας Θ. Κωτσίδης
Ο Πρόεδρος Χ. Κωτίδης ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Ηλεκτρονική ψηφοφορία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ του Σάββα Καλεντερίδη
Η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από ένα τέτοιο φορέα είναι πολύ σημαντικό γεγονός, γι' αυτό οι Τούρκοι έχουν κάνει καμπάνια να επηρεάσουν το αποτέλεσμα με μαζικές ηλεκτρονικές ψήφους που στέλνονται μεθοδευμένα από τους μηχανισμούς του τουρκικού κράτους. Εμείς, ούτως ή άλλως, είμαστε εναντίον μεθοδευμένων κινήσεων, που διαμορφώνουν αποτελέσματα, γιατί θεωρούμε ότι αυτά είναι κίβδηλα.
Καλούμε όμως τους αναγνώστες του ιστολογίου μας να διακινήσουν την είδηση όπου μπορούν και να ψηφίσει ο καθένας ελεύθερα και κατά βούληση για το σημαντικό αυτό γεγονός, που άνοιξε το δρόμο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Λάβετε μέρος στην ψηφοφορία:

Δεν υπάρχουν σχόλια: