Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Οι 36 κρίσιμες ώρες

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑΑποφασίζουν ακραία αστυνομικά μέτρα Απαγόρευση των διαδηλώσεων και άρση του πανεπιστημιακού ασύλου εφόσον δεν αποκλιμακωθεί η ένταση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. ΧΙΩΤΗΣ Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008
Ιδιαίτερα κρίσιμες για τη διεθνή εικόνα της χώρας αλλά και για το μέλλον της κυβέρνησης θα είναι οι επόμενες 36 ώρες, καθώς ο Πρωθυπουργός προσπαθεί με καθυστέρηση τριών ημερών, να επιβάλει από χθες το απόγευμα την τάξη.
Ο κ. Κ. Καραμανλής ζήτησε χθες από την Αστυνομία να εγκαταλείψει την αμυντική στάση και να προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ έχει ήδη αποφασίσει να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις από την Πέμπτη και μελετά το ενδεχόμενο άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου, εφόσον ως αύριο δεν έχει αποκλιμακωθεί η ένταση.
Αφού εξασφάλισε τη δημόσια καταδίκη των κουκουλοφόρων από όλα τα κόμματα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός υπέκυψε χθες στις πιέσεις κορυφαίων υπουργών του και άλλαξε τη στρατηγική του, υιοθετώντας πιο επιθετική τακτική, αλλά και έκτακτα μέτρα τα οποία διέψευδε ως προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ταυτόχρονα όμως εισπράττει από χθες οξύτατη κριτική από το ΠαΣοΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανυπαρξία του κράτους, αλλά και από στελέχη της ΝΔ που τον επικρίνουν για το νέο πλήγμα που δέχθηκε στην αξιοπιστία της η κυβέρνηση.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: