Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άναψε το Σάββατο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Καλαμαριά
Τo μεγαλύτερο οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης, το πιο όμορφο αλλά και το πιο διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε μέχρι σήμερα, άναψε το βράδυ που περασμένου Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου, στην καινούρια πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς. Ενα πλήθος από μικρούς και μεγάλους που αψήφησε το κρύο, άρχισε να καταφθάνει από πολύ νωρίς, στην πλατεία, όπου το περιβάλλον είναι γιορτινό και παραμυθένιο, για να παραστεί στην εκδήλωση. Γύρω στις 7.00 το βράδυ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών Θεοδόσης Μπακογλίδης, ανέβηκε στην εξέδρα, καλωσόρισε όλους τους πολίτες, και τους κάλεσε, όπως είπε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα, τονίζοντας πως το μήνυμα αυτών των ημερών δεν είναι άλλο από την αγάπη που ενώνει στην πιο φωτεινή γιορτή του χρόνου, μαγεύει τα παιδιά και ξαναδίνει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής αθωότητας. Αμέσως μετά πάτησε τον διακόπτη και φωτίστηκε το δένδρο και μαζί όλη η πλατεία, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο Δήμο. Την ίδια στιγμή δεκάδες πολύχρωμα βεγγαλικά διέσχιζαν και φωταγωγούσαν τον ουρανό, συμπληρώνοντας το σκηνικό.
Την σκυτάλη της εκδήλωσης πήρε λίγο αργότερα ο γνωστός τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος με τα τραγούδια του, που φωτίζουν ζωές και αισθήματα, από παλιά μέχρι σήμερα, διασκέδασε όλους τους παρευρισκόμενους .
Ερμήνευσε τραγούδια ελληνικά, λαϊκά και μπαλάντες .
Μαζί του μια παρέα μουσικών συντονισμένων σε μια καθαρή μουσική απόλαυση. Δεν είναι όμως το δέντρο που κάνει τη διαφορά αυτά τα Χριστούγεννα στην Καλαμαριά.
Ένα ολόκληρο χωριό που λες και ξεπήδησε από σελίδες παραμυθιού στήθηκε για τους μικρούς και μεγάλους φίλους. «Το Καρουζέλ», «Το σπίτι των παραμυθιών», «Το σπίτι του κουκλοθέατρου», «Το σπίτι των καλικαντζάρων», «Το σπίτι του Αϊ Βασίλη», «Το σπίτι των ξωτικών» και «Το ζαχαρόσπιτο» υποδέχτηκαν και θα συνεχίσουν να υποδέχονται μέχρι το τέλος των εορτών και να προσφέρουν ζεστές χριστουγεννιάτικες στιγμές, στους μικρούς φίλους. Οι μικροί επισκέπτες, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, μπορούν να περιπλανιούνται όλο τον καιρό στο μαγικό χωριό, να παρακολουθούν καλλιτεχνικά δρώμενα και να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να ψυχαγωγήσουν, να εκπαιδεύσουν και να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά, πάντα με γνώμονα την ασφαλή παραμονή τους στο χώρο. Τα φετινά Χριστούγεννα στην Καλαμαριά προσελκύσουν τα παιδιά, τους νέους και τις οικογένειες, τους κατοίκους της πόλης, επισκέπτες από τις γύρω περιοχές και φιλοδοξούν να διατηρήσουν εντυπωσιακή την εικόνα της πόλης, μέχρι και τη νέα χρονιά μέσα μάλιστα και από το καθημερινό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και υλοποιείται. Αξίζει να αναφερθεί ότι το δένδρο έχει ύψος 23 μέτρα - και έχει τις προδιαγραφές ώστε κάθε χρόνο να προστίθενται 5 μέτρα.
Αποτελείται από 9 τμήματα (δικτυώματα) και 167 διαφορετικά κομμάτια ξύλου τα οποία ενώθηκαν με 3000 ανοξείδωτες βίδες και διακοσμείται με 1,5 χιλιόμετρο φωτοσωλήνα και 300 μέτρα λαμπάκια τύπου φλας. Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί μόνο για το Δήμο Καλαμαριάς και αυτό είναι που το κάνει μοναδικό στον κόσμο.
Το εμπνεύστηκε και το σχεδίασε ο Πασχάλης Πετρίδης, Πολιτικός Μηχανικός της εταιρίας «Ergo Design»

Δεν υπάρχουν σχόλια: