Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Κοπή της βασιλόπιτας στη Στέγη της Ενώσεως Ποντίων Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε χθες στη Νέα Ιωνία, ενώ νωρίτερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ ‘ αρτοκλασίας, προς τιμή του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντας.Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα, των βουλευτών Ροδούλας Ζήση και Κ. Καρτάλη, των Δημάρχων Βόλου και Ν. Ιωνίας Π. Μαβίδη και Αλ. Βούλγαρη και των αντιδημάρχων της Ν. Ιωνίας., του εκπροσώπου του νομάρχη κ. Γουσουτίδη, αξιωματικών και της πρώην βουλευτού Ζέττας Μακρή.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας Ντίνα Ηλιάδη αφού ευχήθηκε υγεία τύχη, ευτυχία και ειρήνη, αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντας.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον υφυπουργό Εσωτερικών Θαν. Νάκο ο οποίος χορήγησε το ποσό των 62.000 ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί το Μνημείο το οποίο θα αφιερωθεί στη γενοκτονία του Ποντιακού λαού που ήταν όνειρο 50 χρόνων.
Το μνημείο θα φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Κρατίδης και θα τοποθετηθεί στο Άλσος που βρίσκεται το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, στη Μελίνας Μερκούρη-Μανδηλαρά.
Σε επιστολή του ο κ. Νάκος αναφέρει-μεταξύ άλλων- ότι η ιστορία του Πόντου δεν αφορά μόνο τον ποντιακό λαό αλλά αποτελεί κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας.
Επίσης η κ. Ηλιάδη ευχαρίστησε τον κ. Σούρλα, την κ. Ζήση και την κ. Μακρή για τη συμβολή τους, ενώ αναφέρθηκε και στο ημερολόγιο του 2009 για τα 50 χρόνια της Ένωσης και στην καταγραφή της ιστορίας των Ποντίων της Νέας Ιωνίας που είναι ο επόμενος στόχος.
Τέλος ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 9.00 η Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει μια βραδιά γλεντιού , γεμάτη μουσική, χορό, θέαμα και πλούσια δώρα, στο Πολυχώρο Τσαλαπάτα στα Παλαιά Βόλου , στην αίθουσα GOLD STAR του Νικόλα ( τηλ.: 2421029297 ), με τους καλλιτέχνες:
Θόδωρο Κοτίδη στην ποντιακή λύρα, Γιώργο Σιαμλίδη στο τραγούδι και την ορχήστρα τους. Στη βραδιά θα συμμετάσχουν και οι χορευτικές ομάδες της Ενώσεως.
Τιμή εισόδου 20 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται το φαγητό και τα ποτά).
ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΘΡΑΚΗΣ 126
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
ΒΟΛΟΣ
Τ.Κ. 38445
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα
106 83
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 522195
Αθήνα 22.01.2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει για τις εξής εκδηλώσεις:
● Παρασκευή 30/01/2009 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί από τη Μουσικοχορευτική & Πνευματική Εστία Ποντίων & Φίλων Αιγάλεω «Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ», εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στο αμφιθέατρο του 5ου Γυμνασίου Αιγάλεω, Ορυζομύλων 17, Αιγάλεω.
● Σάββατο 31/01/2009 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, με την εξαμελή ορχήστρα του Τάσου Καμενίδη, στο κέντρο «ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΧΤΑ», Λαμία.
● Κυριακή 01/02/2009 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί από την Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης-Δάφνης-Αγ. Δημητρίου «Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ», εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στο χώρο της Εθνικής Στέγης, Στενημάχου & Βάρνης, Ν. Σμύρνη.
● Κυριακή 01/02/2009 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων Λιβαδειάς & Άσπρων Σπιτιών «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στα γραφεία του συλλόγου, Στρατηγού Ιωάννου 46, Λιβαδειά.
● Κυριακή 01/02/2009 και ώρα 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί o ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης & Ιλίου «ΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΜΝΗΝΟΣ», με τους Ιωακειμίδη Μπάμπη, Κουλαξουζίδη Γιώργο, Νικολαϊδη Παντελή, Παπαγιαννίδη Πόλιο, Υφαντίδη Ηλία, Φωτιάδη Γιάννη και Χατζηδαυιτίδη Νίκο, στο ποντιακό κέντρο «ΚΟΡΤΣΟΠΟΝ», Πειραιώς 68, Μοσχάτο.
● Κυριακή 01/02/2009 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων Ηλιούπολης «Η ΤΡΥΓΩΝΑ», εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Σοφοκλή Βενιζέλου & Μαρίνου Αντύπα, Ηλιούπολη.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας.
Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία

Δεν υπάρχουν σχόλια: