Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμαριάς με πρωτοεμφανιζόμενους μουσικούς
Ένας νέος κύκλος συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας με σολίστες και μαέστρους που δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και ήδη φοιτούν σε αναγνωρισμένο μουσικό ίδρυμα ή έχουν σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς καθιερώθηκε από το 2008 υπό τον τίτλο «Πρωτοεμφανιζόμενοι μουσικοί» και συνεχίζεται φέτος.
Έτσι, δίνεται βήμα στα νέα ταλέντα της πόλης να παρουσιάσουν τη δουλειά τους επιλέγοντας οι ίδιοι το πρόγραμμα.
Η συναυλία δίνεται την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, ώρα 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ναυάρχου Βότση (Μ. Αλεξάνδρου & Ανατ. Θράκης, 4ο- 5ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, πληροφορίες 2310481006 & 938383239) με τους νέους καλλιτέχνες- σολίστ Ντόρα Νάκου και Pedro Izqierdo Canovas στο κοντσέρτο για δύο κιθάρες του Mario Castelnuovo-Tedesco, τον Γιάννη Καραγιαννίδη στο κοντσέρτο για κλαρινέτο του Wolfgang Amadeus Mozart και τον Κωνσταντίνο- Ρωμανό Παπάζογλου στη διεύθυνση ορχήστρας
Πρόγραμμα
Mario Castelnuovo-Tedesco (1895-1968)
Κοντσέρτο για 2 κιθάρες, op.201 Un poco moderato e pomposo Andante (ma semplice e quieto) Molto vivace (Rondo Mexicano)
Διάλειμμα
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) Κοντσέρτο για κλαρινέτο, KV622 Allegro Adagio Rondo (Allegro)
Ludwig van Beethoven (1770-1827)Εισαγωγή «Κοριολανός», op.62 Allegro con brio
Κωνσταντίνος Ρωμανός Παπάζογλου Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1986 και τις πρώτες μουσικές γνώσεις τις πήρε από τους γονείς του. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην παιδική χορωδία της Βιέννης (Wiener Sängerknaben) με τραγούδι και βιολί καθώς επίσης και μουσική Προπαιδεία (Elementare musikalische Erziehung) στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Συνέχισε βιολί στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με τούς Σ. Παπάνα, R. Georgieva και Δ. Χανδράκη, καθώς και πιάνο με τον Ε. Πορτοκάλη, ενώ πήρε το πτυχίο Αρμονίας με βαθμό "Άριστα" και βρίσκεται στην τάξη του πτυχίου της Αντίστιξης με καθηγητή τον Γ. Θέμελη. Από το 2004 φοιτά στο τμήμα "Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης" του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με καλλιτεχνικό αντικείμενο το πιάνο (Γ.Κυράτσος).
Με βιολί, βιόλα, πιάνο και τσέμπαλο έχει πάρει μέρος σε σύνολα ορχηστρικά και μουσικής δωματίου (Ορχήστρα Νέων του Δ. Καλαμαριάς, Concerto Conservatorio, κ.α) όπως επίσης έχει συνοδεύσει με το πιάνο, χορωδίες και άλλα σύνολα σε φεστιβάλ και συναυλίες ενώ από το 2005 παίζει το εκκλησιαστικό όργανο στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης.
Από το 2007 σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien) διεύθυνση ορχήστρας με τους Y.Juasa και J.B Matter όπως επίσης Σύνθεση και Θεωρία της Μουσικής (Musiktheorie) με τον A. Seidelmann.
Επίσης έχει πάρει μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας από τούς Κ. Τρικολίδη, Αλ. Αγραφιώτη, C. Escher και έχει πάρει μέρος σε παραγωγές, ως βοηθός Αρχιμουσικού.
Τα Χριστούγεννα του 2006 διηύθυνε στην Καθολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης ορχηστρικό σύνολο σε έργα W.A Mozart όπως επίσης και την πρώτη συναυλία της σειράς "Πρωτοεμφανιζόμενοι Καλλιτέχνες" που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός δήμου Καλαμαριάς με την συμφωνική ορχήστρα το Φεβρουάριο του 2008.
Τον Ιούνιο του 2009 πρόκειται ,μετά από πρόσκληση του Θεάτρου "Penziger Theater" της Βιέννης, να πάρει μέρος στη παραγωγή της όπερας "The turn of the Screw" του B.Britten ως υπεύθυνος προετοιμασίας και βοηθός Αρχιμουσικού.
Ντόρα Νάκου Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983.
Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε σπουδές κιθάρας με τη Λουκία Σαμούρκα και πήρε το δίπλωμα της το 2004 με βαθμό άριστα παμψηφεί, α' βραβείο και τιμητική διάκριση εξαιρετικής ερμηνείας από το ωδείο Φ. Νάκας.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους R. Aussel, R. Dyens, F. Hand, J. Jouve, T. Korhonen, C. Marchione, Ε. Ασημακόπουλο, Λ. Ζώη, Δ. Ιωάννου, Κ. Κοτσιώλη.
Έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα, από όπου έχει αποσπάσει βραβεία και επαίνους και έχει δώσει ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Τον Ιούνιο του 2008 ολοκληρώνει τον βασικό κύκλο σπουδών (Bachelor) στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg με καθηγητές τους E.Fisk και R.Gallen και παίρνει το πτυχίο της (Bachelor of Arts) με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Διάκριση, ενώ παράλληλα γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου.
Από τον Οκτώβριο του 2007 συνεργάζεται με τον ισπανό κιθαριστή Pedro Izquierdo.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Pedro Izquierdo Cαnovas Γεννήθηκε στην Cartagena της Ισπανίας το 1983.
Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε σπουδές κιθάρας στην Almansa και αργότερα στη Valencia. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του παίρνοντας το πτυχίο (2003) και το δίπλωμα (2007) του με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Ειδικό Βραβείο Τιμητικής Διάκρισης.
Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Carles Trepat, Ricardo Gallιn, Joaquνn Clerch και David Russell. Έχει βραβευτεί σε διάφορους διαγωνισμούς στην Ισπανία.
Συνέπραξε για πρώτη φορά με ορχήστρα ως σολίστ στην ηλικία των 15.
Το 2007 κερδίζει υποτροφία από τον οργανισμό Junta de Comunidades de Castilla- La Mancha για τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg με καθηγητή το M.Tamayo.
Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου με το Gioco guitar quartet, με κουιντέτο εγχόρδων και με ντουέτο με φλάουτο ή φωνή.
Έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ κιθάρας.
Από τον Οκτώβριο του 2007 συνεργάζεται με την ελληνίδα κιθαρίστρια Ντόρα Νάκου.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Universidad Politιcnica de Valencia.
Ιωάννης Καραγιαννίδης Ο Ιωάννης Καραγιαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985.
Στα 11 του χρόνια ξεκίνησε σπουδές Κλαρινέτου με τον Κοσμά Παπαδόπουλο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης ,απ' όπου πήρε δίπλωμα τον Ιούνιο του 2007 με άριστα παμψηφεί, Β΄ βραβείο και έπαινο.
Από τον Oκτωβρίο του 2008 είναι φοιτητής του Hochschule für Musik und darstellende Kunst Mannheim στην τάξη του Müller Van Recum, Rainer.
Τον Ιούνιο του 1999 πήρε Α΄ βραβείο κλαρινέτου στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Αγώνες Μουσικής και τον Μάρτιο του 2000 πήρε Α΄ βραβείο κλαρινέτου στους Περιφερειακούς Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Αγώνες.
Τον Οκτώβριο του 2005 στον Διεθνή Διαγωνισμό κλαρινέτου στο Bari της Ιταλίας πήρε το Β΄ βραβείο.
Τον Οκτώβριο του 2007 στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ξύλινων πνευστών ‘Τέχνη'πήρε το Ά βραβείο όπου στην τελική φάση έπαιξε ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Τον Μάρτιο του 2008 στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πνευστών του Σύνδεσμου απόφοιτων ωδείων Θεσσαλονίκης πήρε το Α Βραβείο.
Τον Μάϊο του 2008 στον Διεθνή Διαγωνισμό κλαρινέτου EUROPAfest της Jeunesses Musicales στο Βουκουρέστι πήρε Β΄βραβείο.
Μελέτησε με τους Aurelian Octav Popa, Petco Radev, Chen Halevi, Σπύρο Μουρίκη και Μίλτο Μουμουλίδη.
Έχει παίξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης , το 2006-07 έπαιξε ως πρώτο κλαρινέτο στην Ορχήστρα νέων της ΚΟΘ και από το 2005 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: