Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς : Τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Θέμα : « Διαφοροποίηση όρων χρήσης διδακτηρίου » κ. Υπουργέ Πρόσφατα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής παραδόθηκε από τη Ν.Α., στο Δήμο Πολυγύρου για χρήση, το νεόδμητο κτίριο του 3ου διθέσιου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου. Το έργο είχε ενταχθεί στο 3ο Κ.Π.Σ., έτος 2005, ΠΕΠ Κ.Μ. με φορέα υλοποίησης τη Ν.Α. Χαλκιδικής και αποπερατώθηκε το Δεκέμβριο του 2008.
Το διδακτήριο έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΟΣΚ για τη στέγαση εξήντα νηπίων του 3ου διθέσιο νηπιαγωγείου Πολυγύρου.
Διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, αίθουσα υποδοχής και άλλους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους. Η Δημοτική Αρχή, θέλοντας να αντιμετωπίσει το στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, όπου στεγάζεται και λειτουργεί, εξαρχής, το 2ο διθέσιο νηπιαγωγείο Πολυγύρου, αποφάσισε τη συστέγαση των δύο διθέσιων νηπιαγωγείων στο νεόδμητο κτίριο.
Προφανώς θα αλλοιωθεί η δομή του κτιρίου για να εξυπηρετηθούν δύο διθέσια νηπιαγωγεία, αφού οι αίθουσες διδασκαλίας είναι δύο. Γονείς και εκπαιδευτικοί, των δύο νηπιαγωγείων, είναι ανάστατοι και δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να δεχτούν τέτοια λύση.
Αντιδρούν διότι δεν λαμβάνονται υπόψη κανόνες των σύγχρονων συνθηκών μάθησης και στέγασης που εκπονούνται από ειδικούς και, δεν πρόκειται να επιτρέψουν να στοιβαχτούν τα παιδιά τους σε ένα κτίριο για να λυθούν άλλα στεγαστικά προβλήματα Επειδή θεωρώ ότι ένα σύγχρονο διδακτήριο, που σχεδιάστηκε για να υποδεχτεί τις αγνές ψυχές των νηπίων θυσιάζεται στο βωμό επίλυσης άλλων οξυμμένων στεγαστικών προβλημάτων που είναι υπαρκτά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Σας ερωτώ Συμφωνείτε στην ανατροπή του προγραμματισμού – σχεδιασμού του ΥΠΕΠΘ, για σύγχρονα και λειτουργικά διδακτήρια; Τι πρόκειται να πράξετε για να λυθεί το οξυμμένο στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει στο Δήμο Πολυγύρου, στην Α/θμια Εκπ/ση, ώστε να μη προκύπτουν προβλήματα αντιπαράθεσης μεταξύ Τ.Α., Γονιών και Εκπαιδευτικών; Αθήνα 04 / 02/ 2009 Ο ερωτών Βουλευτής Δριβελέγκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: