Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ "Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ" Την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009 στα πλαίσια των εκδηλώσεων των αποκριών του Δήμου Αιγάλεω θα πραγματοποιηθεί στο άλσος Μπαρουτάδικο εκδήλωση για τα Κούλουμα 2009.
Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας θα συμμετάσχουν παρουσιάζοντας παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς.
Ώρα έναρξης 14:00.
Ο πρόεδροςΧάρης Κωνσταντινίδης
Μουσικοχορευτική & Πνευματική Εστία Ποντίων & Φίλων Αιγάλεω «Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ»
Αγ. Βασιλείου 50, Αιγάλεω
Τ.Κ. 12244
Τηλ. - FAX: 2105618785
kaukasos@yahoo.com ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ – ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο ετήσιος αποκριάτικος χορός και η κοπή βασιλόπιτας που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Άργους Ορεστικού, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 στο ξενοδοχείο Limneon Gold στην Καστοριά.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ποντιακοί χοροί από τα τρία χορευτικά τμήματα της Εύξεινου Λέσχης Άργους Ορεστικού, ενώ μουσικά πλαισίωσαν την βραδιά οι καλλιτέχνες: Στάθης Παρχαρίδης, Νίκος Γαβριάς, Γιώργος Σιαμίδης, Κώστας Τσακλίδης, Λευτέρης Ανδρεάδης, Γιώργος Χαϊτας και Γιώργος Πετρίδης.
Η πολύ όμορφη αυτή βραδιά επιφύλασσε ευχάριστες εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους αφού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Εύξεινος Λέσχη Άργους Ορεστικού αδελφοποιήθηκε με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων οι οποίοι από κοινού χόρεψαν ποντιακούς χορούς.
Οι δύο σύλλογοι έχοντας κοινά οράματα και ιδέες για την ανάδειξη και την διάσωση της πολιτιστικής παράδοσης των Ελλήνων του Πόντου & της Μικράς Ασίας ανακηρύχτηκαν αδελφά σωματεία με στόχο την σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων , την συνεργασία των χορευτικών τους τμημάτων αλλά και την περαιτέρω ανταλλαγή συνεργασίας πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου με στόχο την διατήρηση άσβεστης της μνήμης των χαμένων πατρίδων
Πρόκειται για μια πράξη επισφράγισης φιλίας αλλά και υπόσχεσης μελλοντικής συνεργασίας σε κάθε ένα πολιτιστικό τομέα.
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
Μεγάλου Αλεξάνδρου 46
Τ.Κ. 52200
Άργος Ορεστικό
Τηλ. 2467043370, 2467043953 ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" ΒΟΣΤΩΝΗΣ HELLENIC LANGUAGE LESSONS SPRING 2009 AT PANAGIA SOUMELA OF BOSTON
Is proud to announce its own Hellenic Language Program which it will maintain on a yearly basis.This program is designed to teach, promote and present to all people the rich Hellenic language, history and cultural wealth.(At the end of the program there will be available for participants to buy at very low cost, CD’s with the Historical narrations and DVD’s or Video with the presentations and pictures of historical events, to refer to when you need).THE HELLENIC LANGUAGE WILL BE TAUGHT, SYSTEMATICALLY , ADAPTING METHODS APPROVED BY E.DIA.M.ME. AND THE MINISTRY OF EDUCATION OF GREECE.OPEN TO ALL.EVERY SOCIETY AND GROUP MEMBER AS WELL AS ALL NON HELLENIC INTERESTED PARTIES ARE WELCOME.CLASSES START SATURDAY MARCH 7 AT 6:30 P.M. AND MEET EVERY SATURDAY AT 6:30 P.M.WILL CONTINUE TO THE END OF THE SCHOOL YEAR.ALL CLASSES MEET AT PANAGIA SOUMELA, 587 ALBANY STREET, BOSTON MA, 02118, 2ND FLOORDO NOT MISS THIS UNIQUE OPPORTUNITY!!!For more info: Please call the Language Coordinator: Mr. Demetri Kosmidis at 978-490-5141
We look forward to seeing you at these lessons!THANK YOU FOR YOUR PARTICIPATION
PONTIAN SOCIETY "PANAGIA SOUMELA" OF BOSTON
587 Albany StreetBoston, MA 02118
Telephone: (617) 338-7453
Αγαπητοί συμπατριώτες,Όπως ήδη γνωρίζεται ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας.
Μια σημαντική, ουσιαστική και ζωτικής σημασίας προσπάθεια, η οποία βρήκε ανταπόκριση από τα μέλη, φίλους του συλλόγου και συγχωριανούς μας και λειτουργεί με τη δική τους στήριξη όλα αυτά τα χρόνια.
Μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί σε αρκετά περιστατικά συμπατριωτών μας, οι οποίοι σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους απευθύνθηκαν στην Τράπεζα Αίματος και κάλυψαν άμεσα το πρόβλημα εξεύρεσης αίματος για τους ίδιους ή για άτομα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.
Η αιμοδοσία είναι εθελοντική κίνηση που απλά σώζει ζωές (τη δική μας, της οικογένειάς μας, των φίλων μας), δεν εγκυμονεί κινδύνους και είναι ανώδυνη.
Οποιοσδήποτε μπορεί να προσφέρει αίμα αρκεί να είναι ενήλικας, να έχει καλή υγεία και να μην πάσχει από μεταδοτικές ασθένειες.
Οι ανάγκες αίματος καθημερινά είναι πολύ μεγάλες και χρειάζονται συνεχείς προσπάθειες για να μπορεί μία Τράπεζα Αίματος να λειτουργεί, καλύπτοντας και εξυπηρετώντας αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη από αίμα.
Χωρίς καμία παρενέργεια τα 300 γραμμάρια αίματος που μπορεί να δώσει κάποιος είναι μέγιστη κοινωνική προσφορά.
Είναι η απλούστερη μεταμόσχευση που σώζει κάποιον, χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό μας.Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί από το M.Π. Σύλλογό μας μια νέα εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 08/03/2009 και ώρα 10:30-13:00 στην αίθουσα του Συλλόγου.
Επειδή ο καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί κάποια στιγμή στην ανάγκη να χρειαστεί αίμα και να απευθυνθεί στην Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας και γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι στη σημερινή εποχή να βρεθούν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι για να ανταποκριθούν σε τέτοιες προσπάθειες, ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή σας και στην άμεση κινητοποίησή σας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση αιμοδοτών στη νέα αυτή αιμοδοσία.
Η πρόσκληση είναι ανοικτή και μην ξεχνάτε :
Μην πιείτε το Σαββατόβραδο!!!
Για τοΔιοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Η Πρόεδρος
Μαρία Κεχαγιά
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΙΤΗ
ΡΟΔΙΤΗΣ - Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΚ:50100
ΤΗΛ. & FAX 2461071646, 6945871226

Δεν υπάρχουν σχόλια: