Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη - Ενημέρωση

Oι προτάσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης για αυτόν το μήνα: Επιλογή του μήνα Σεμινάρια μουσικής βιβλιογραφίας και χρήσης υπηρεσιών Η Βιβλιοθήκη διοργανώνει για τρίτη φορά κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με στόχο την εξοικείωση με τις υπηρεσίες της και την αξιοποίηση της υπάρχουσας μουσικής βιβλιογραφίας, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν κατά την περίοδο Απρίλιος-Μάιος 2009.
Πληροφορίες και εγγραφές στην γραμματεία και την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης. Νέα Ελληνική μουσική δημιουργία του 20ού αιώνα για το λυρικό θέατρο και άλλες παραστατικές τέχνες Με ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, επιστημονικό πνεύμα και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27-29 Μαρτίου το Συνέδριο «Ελληνική μουσική δημιουργία του 20ού αιώνα για το λυρικό θέατρο και άλλες παραστατικές τέχνες» που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη. Διαβάστε περισσότερα Βράβευση της Βιβλιοθήκης από το Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας Στις 31 Μαρτίου 2009 σε εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε η Ελληνική Ψηφιακή Πολιτιστική Δημιουργία που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής, με πόρους του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ ΚΠΣ), βραβεύτηκαν ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η Βιβλιοθήκη.
Ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού Καθ. κ. Βασίλης Ασημακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Θ. Δραβίλλας προλόγισαν και παρουσίασαν την εκδήλωση.
Οι 30 φορείς, από τους 59 που είχαν ήδη επιλεγεί, που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του «θεσμού της Αριστείας» της Ψηφιακής Στρατηγικής, διακρίθηκαν για την επιτυχή υλοποίηση των έργων ψηφιακού πολιτισμού που είχαν αναλάβει. Τα δύο ψηφιακά έργα της Βιβλιοθήκης τα οποία βραβεύτηκαν, διατίθενται ήδη στο διαδίκτυο και είναι τα: «Digma: Δημιουργία ολοκληρωμένης μονάδας τεκμηρίωσης και προβολής της ελληνικής μουσικής»(http://digma.mmb.org.gr) και«Μια διαδρομή στη σύγχρονη ελληνική ιστορία μέσα από το Αρχείο του Μίκη Θεοδωράκη» (http://mikis.mmb.org.gr) Κλειστή η Βιβλιοθήκη Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή για τις γιορτές του Πάσχα από τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα 21 Απριλίου. Παρουσιάσεις Νέων Τίτλων Διαβάστε τις παρουσιάσεις επιλεγμένων νέων τίτλων της Βιβλιοθήκης:Το ελαφρό μουσικό θέατρο στη μεσοπολεμική Αθήνα.
Α’ Τα γεγονότα και τα ζητήματα.
Αθήνα: Καστανιώτης, 2008.>>
Disalle, Robert. Understanding Space-Time: The Philosophical Development of Physics from Newton to Einstein. Cambridge: Cambridge University Press, 2008. >> Οι Ερωτήσεις σας Διαβάστε τις δικές σας ερωτήσεις και τις απαντήσεις που σας στέλνουμε:"
Ενδιαφέρουσες Ιστοσελίδες Νέο ηλεκτρονικό περιοδικό με τίτλο Choral Scholar "Κυκλοφόρησε" στο διαδίκτυο το πρώτο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Choral Scholar, το οποίο παρέχει ανοιχτή πρόσβαση στους ενδιαφερόμενους για τη χορωδιακή μουσική. Παρέχονται πλήρη κείμενα των εκτενών άρθρων του περιοδικού, δυνατότητα σχολιασμού τους και οδηγίες για υποβολή νέων άρθρων σε μελλοντικά τεύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: