Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Εκδηλώσεις του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας στην Καλαμαριά

Ημερίδα με θέμα «Η ανάπτυξη του παιδιού στην προσχολική ηλικία» πραγματοποιεί ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας Καλαμαριάς (Δ.Ο.Κ.Φ.Κ.) την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του 4ου και 5ου Γυμνασίου Καλαμαριάς Ανατολικής Θράκης 9 περιοχή Βότση (παλαιά ΚΑΤΕΕ). Η συγκεκριμένη εκδήλωση απευθύνεται στους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του ΔΟΚΦΚ αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο γονέα με παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Τρείς ομιλήτριες η Χοροζοπούλου Ευγενία (λογοθεραπεύτρια), η Καρπούζα Δέσποινα (ψυχολόγος) και η Μπότσαρη Ευθυμία (νηπιαγωγός) θα αναλύσουν θέματα που αφορούν τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών στην προσχολική ηλικία αλλά και τη γνωστική συναισθηματική ανάπτυξή τους.
Η ημερίδα αυτή οργανώνεται στο πλαίσιο ολοκλήρωσης ενός πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε στους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2008-2009 και είχε ως αντικείμενο την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών με έμφαση στην πρόληψη.
Εγκαίνια παντοπωλείου αγάπης του ΔΟΚΦΚ
Τα επίσημα εγκαίνια του Παντοπωλείου αγάπης (κτίριο Οργανισμού Εθνικής Αντιστάσεως και Ικάρων γωνία ) στο Φοίνικα, θα πραγματοποιήσει ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας σε ειδική εκδήλωση, την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 12.30 το μεσημέρι.
Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Οικονομίδη και την πρόεδρο του Οργανισμού Κυριακή Φοροπούλου-Μπαλτατζή παρουσία όλων των συμμετεχόντων του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.
Να σημειωθεί ότι το παντοπωλείο αγάπης καλύπτει τις πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης 30 άπορων οικογενειών για τρείς μήνες, ενώ το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης προσφέρει στήριξη σε 60 άλλες οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: