Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θέμα της εβδομάδας: Διεθνείς Εκθέσεις-Διεθνή Φεστιβάλ Η λέξη διεθνής είναι το θηλυκό του επιθέτου διεθνής-ής-ές. Η λέξη έκθεση είναι ουσιαστικό θηλυκού γένους.
H λέξη βιβλίο είναι ουσιαστικό ουδετέρου γένους. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου είναι η παρουσίαση βιβλίων από πολλές χώρες του κόσμου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με στόχο την ενημέρωση και προσέλκυση του κοινού και την αγορά των προϊόντων (βιβλίων). Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίων της Φρανκφούρτης είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση βιβλίων στον κόσμο και οργανώνεται ετησίως στα μέσα Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Messe Frankfurt.
Συμμετέχουν περίπου 6.700 εκθέτες και προσελκύονται περισσότεροι από 270.000 επισκέπτες σε πέντε ημέρες.
Η Έκθεση Βιβλίων της Φρανκφούρτης είναι ένα μεγάλο γεγονός για την προώθηση και πώληση των βιβλίων, και για διαπραγματεύσεις σχετικά με δικαιώματα και άδειες. Στην Ελλάδα Διεθνής Έκθεση Βιβλίου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.
Φέτος θα πραγματοποιηθεί 28-31 Μαΐου όπου θα έχει συμμετοχή και η Άσπρη λέξη, στο περίπτερο 13, εξέδρα 11. Λέσχες γλωσσικών συζητήσεων από τη νέα Άσπρη λέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: