Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ενόψει της απαγόρευσης του καπνίσματος...

...από την 1η Ιουλίου 2009, οι Εκδόσεις ΟΞΥ σας προτείνουν το βιβλίο του Richard Klein "Τα τσιγάρα είναι θεσπέσια". Γιατί, το κάπνισμα μπορεί να απαγορεύεται στους δημόσιους χώρους, το βιβλίο όμως επιτρέπεται παντού!!!
Oι εκδόσεις οξυ παρουσιάζουν το βιβλίο τουRichard KleinΤα τσιγάρα είναι θεσπέσια (Cigarettes are sublime) Μετάφραση : Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Αθήνα, 1995 Σελίδες : 240 ISBN: 978-960-761-409-4 Tιμή : 17,50€
Ο Klein γράφει για τη σχέση αγάπης (μίσους) της Αμερικής με το κάπνισμα, κοιτάζοντάς την μέσα από ένα λογοτεχνικό, φιλοσοφικό και πολιτισμικό πρίσμα. Μιλάει για την εξάρτηση του καπνιστή, αναλύοντας το δυνατό «λόγο» διαφόρων μέσων (ποίηση, σινεμά, ιστορίες πολέμου, φωτογραφία) στον οποίο οφείλονται κατά μεγάλο μέρος οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα του καπνίσματος. Πιστεύω ότι ο Klein επιτυγχάνει το σκοπό του στο μέγιστο. (Avital Ronell, συγγραφέας του Crack Wars) Ο Richard Klein είναι καθηγητής Γαλλικών στο Πανεπιστήμιο του Cornell και συντάκτης του Diacritics.
Έκοψε το κάπνισμα ενόσω έγραφε το Τα τσιγάρα είναι θεσπέσια και από τότε έχει απεξαρτηθεί από τη νικοτίνη. Το βιβλίο Τα τσιγάρα είναι θεσπέσια του Richard Klein ανήκει στη σειρά ΠΑΡΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ των εκδόσεων ΟΞΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: