Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Εκλογές τώρα κύριε Καραμανλή

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΑνατροπή πολιτικού σκηνικού έβγαλαν οι κάλπες Σε τροχιά αυτοδυναμίας το ΠΑΣΟΚ μετά τη χθεσινή καθαρή νίκη, και την ηχηρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης, που έχασε και τα τελευταία της ερείσματα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος Καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ ήταν το αποτέλεσμα των χθεσινών ευρωεκλογών και η χώρα μπαίνει από σήμερα σε περίοδο έντονων πολιτικών αναταράξεων, καθώς η βαριά ήττα της Νέας Δημοκρατίας φέρνει πλέον προ των πυλών τις εθνικές εκλογές.
Ως «λαϊκή απαίτηση» για εκλογές αποτίμησε το εκλογικό αποτέλεσμα ο Γιώργος Παπανδρέου και το χαρακτήρισε «μεγάλη νίκη» για το κόμμα του.
Το ζητούμενο τώρα είναι πώς ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα λάβει τις προαναγγελθείσες από καιρό σκληρές αποφάσεις για την οικονομία, δεδομένου ότι η βαριά ήττα που υπέστη η Ν.Δ. καθιστά δυσχερή τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης από την ήδη ετοιμόρροπη, λόγω της ισχνής πλειοψηφίας που διαθέτει, κυβέρνησή του.
Γενική είναι η αίσθηση είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δύσκολα θα καταφέρει να επιβιώσει τους επόμενους μήνες και ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις πρόωρες εκλογές. Μάλιστα η δήλωση του Πρωθυπουργού αργά το βράδυ που περιελάμβανε μεταξύ άλλων... σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα και... έλλειψη σχεδιασμού απέναντι στα προβλήματα της χώρας, όπως και η εξαγγελία του ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, προοιωνίζεται ουσιαστικά τη συνέχιση της προεκλογικής πόλωσης, σε μια προφανή προσπάθεια να επανασυσπειρωθεί η βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: