Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Helix Κομωδία Δρόμου

Helix Κομωδία Δρόμου - 09/9/2009
Χώρος Εκδήλωσης: Πλατεία Λευκού Πύργου Είδος Εκδήλωσης: Πολυθέαμα Λεωφορεία: 5,6,33,39,78
«Κωμωδία Δρόμου με Πλάνες και Όνειρα» - Θέατρο Δρόμου HELIX Μια μοναδική παράσταση παρουσιάζει το Θέατρο Δρόμου HELIX.
Οι ηθοποιοί σε ξυλοπόδαρα, εντυπωσιάζουν με την επιδεξιότητα τους, τα ακροβατικά και τα ζογκλερικά.
Πριν από την παράσταση πραγματοποιείται παρέλαση του θιάσου με τύμπανα και λάβαρα, σαν μία εορταστική είσοδος στην πόλη.
Θέαμα με υπέροχη μουσική, εντυπωσιακά κοστούμια, διασκεδαστικό, κωμικό και Rock. Κορυφώνεται με φωτιές και πυροτεχνήματα. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο International Theatre Festival "BELAYA VEZHA" Belarus το 2005 & Turkish National Committee for UNICEF, Τουρκία, Κωνσταντινούπολη το 2005. Επίσης στο International Theatre Festival Malta Poznan, (Πολωνία 2006) και στο International Puppet Theatre Festival PUPPET FAIR (Σόφια 2006). Πρόκειται για θέαμα Δρόμου με αναφορές στην Commedia dell' Arte. Περιέχει δύο σύντομα παραδοσιακά κείμενα της Commedia. Ενσωματώνει όλα εκείνα τα στοιχεία του θεάτρου δρόμου που το κάνουν άμεσο, ζωντανό και δημοφιλές.
Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Συντελεστές Σκηνοθεσία - Εικαστική σύνθεση: Νίκος Χατζηπαπάς Παίζουν: Σπύρος Ανδρεόπουλος, Έφη Ανυφαντή, Ευαγγελία Νικηφόρου, Αγγελική Ματοπούλου, Μιχάλης Μιχαήλος, Αντώνης Πασβάντης, Αθανασία Σουλίδου, Γρηγόρης Χρυσολοράς, Patrice Teysseyre, Νίκος Χατζηπαπάς Θέατρο Δρόμου HELIX Το Θέατρο Δρόμου HELIX δημιουργήθηκε το 1987. Αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της Σκηνής Θεάτρου Δρόμου του Μαγικού Θεάτρου.
Για τα ελληνικά δεδομένα θεωρείται πρωτοπόρο και μοναδικό όχι μόνο στο Θέατρο Δρόμου αλλά και για το σύνολο της έρευνάς του επάνω σε σύγχρονες και πρωτότυπες μορφές της θεατρικής έκφρασης.
Η ομάδα αποτελείται από δέκα σταθερά μέλη και αρκετούς έκτακτους συνεργάτες. Όλα τα μέλη είναι εκπαιδευμένα στις τεχνικές του Θεάτρου Δρόμου.
Οι παραστάσεις του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές καθώς έχουν πάντα ένα ισχυρό περιεχόμενο, που τα τελευταία χρόνια βασίζεται κυρίως σε ελληνικούς ή παγκόσμιους μύθους. Οι παραστάσεις του Θεάτρου Δρόμου HELIX, διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία του Θεάτρου Δρόμου που το κάνουν δυνατό και ζωντανό θέαμα, ικανό να προσφέρει χαρά, διασκέδαση και περιεχόμενο. Θίασος επαγγελματικά εκπαιδευμένος στα ξυλοπόδαρα, τα ζογκλερικά και τα ακροβατικά, αλλά και στην τέχνη του ηθοποιού στο δρόμο, ικανός να προσφέρει ένα θέαμα ουσίας για μικρούς και μεγάλους, χρησιμοποιώντας εκτός από ευφάνταστα σκηνικά και κοστούμια, επιλεγμένη μουσική, θεατρικούς φωτισμούς, το στοιχείο της φωτιάς και τα πυροτεχνήματα. Μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, ξεχωρίζει και δημιουργεί δεσμούς και φιλίες με τους φορείς και τους ανθρώπους που έχουν γνωρίσει την εργασία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: