Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 434 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Όλοι στις κάλπες για τη μεγάλη νίκη! Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Η ώρα της κάλπης είναι πολύ κοντά. Η ώρα του λαού είναι τώρα. Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι.
Μόνο που η αντικειμενική περιγραφή του είναι εντελώς διαφορετική από την απατηλή εικόνα που δείχνουν τα ξενέρωτα διαφημιστικά σποτ της Ν.Δ. Ο λαός καλείται αύριο να επιλέξει μεταξύ μιας ανάλγητης συντηρητικής πολιτικής που απέτυχε και μιας με κοινωνική ευαισθησία που προσφέρει ελπίδα.
Η πολιτική Καραμανλή είναι εκείνη που έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
Είναι εκείνη που διέλυσε το κράτος, την Υγεία και την Παιδεία.
Που εξυπηρέτησε δουλικά τα μεγάλα συμφέροντα.
Που ανέπτυξε κατάπτυστες πελατειακές σχέσεις. Που μετέτρεψε σε μέθοδο διακυβέρνησης την αδιαφάνεια. Που εξευτέλισε τους θεσμούς και αντιμετώπισε τη Βουλή σαν συνοικιακό ψιλικατζίδικο που κλείνει βράδυ για να παραγραφούν οι ποινικές ευθύνες στελεχών της. Σελ.2 ΚιΝΔυνολογεί, λασπώνει, κι αύριο… τελειώνει Φαινόμενα διάλυσης και αποσύνθεσης εμφάνιζε η Ν.Δ. μέχρι τις τελευταίες ώρες πριν από την κάλπη.
Χαρακτηριστικό της απελπισίας είναι ότι υποχρεώθηκε να προσφύγει σε μια πρωτοφανή για τα εκλογικά δεδομένα εκστρατεία λάσπης και κινδυνολογίας, «ανακαλύπτοντας» μέχρι και ρεβανσισμό των οπαδών του ΠΑΣΟΚ!
Στο μεταξύ όλοι ετοιμάζονται για την «επόμενη μέρα» της καταστροφής…
Οι βουλευτές του κόμματος προεξοφλούν την ήττα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους επιβίωση, που προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένου ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει πολύ λιγότερες έδρες.
Αλλά δεν «λάκισαν» μόνο οι βουλευτές. Παρέμειναν άφαντοι με ελάχιστες εμφανίσεις πρωτοκλασάτοι και μάλιστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Σελ.12 και Σελ.13 Μετράει ώρες ο Καραμανλής Η παγωμάρα και η φτώχεια των άλλοτε ογκωδών συγκεντρώσεων (παρά την κινητοποίηση μεταφερόμενων χειροκροτητών) υποχρέωσε τη Ρηγίλλης να επενδύσει σε στημένες δήθεν διακαναλικές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού με επιλεγμένο ακροατήριο πολιτών που δήθεν έκαναν σκληρές ερωτήσεις με τρόπο που φανέρωνε ότι τους είχαν δοθεί σε… σκονάκι.
Η σκηνοθεσία ήταν κωμικοτραγική: ο Καραμανλής στο μέσον ενός αμφιθεατρικού σκηνικού, όρθιος, βολτάροντας νευρικά, με τις γνωστές υπερβολικές κινήσεις του θύμιζε κομφερανσιέ επαρχιακού καφωδείου της δεκαετίας του ’50 ή τον… Λάκη Λαζόπουλο χωρίς το σκηνικό του «Αλ Τσαντίρι» και χωρίς ίχνος χιούμορ φυσικά.
Το «Κ» αλλά και τα κανάλια δέχτηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα από τηλεθεατές οι οποίοι στους πολίτες της… Ηλιούπολης αναγνώρισαν μικρομεσαία στελέχη τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ. από διάφορες περιοχές της Β’ Περιφέρειας Αθηνών. Σελ. 14 Οι μεγάλες αλλαγές του Γ. Παπανδρέου Σαρωτικές αλλαγές στο κράτος και στο κόμμα, ολιγομελή κυβέρνηση, προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης (στελέχωση του Δημοσίου «με τους άριστους κι όχι τους αρεστούς»), ασυμβίβαστο μεταξύ κομματικού και κυβερνητικού αξιώματος και δημιουργία ισχυρού πρωθυπουργικού γραφείου ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου προκαλώντας αμηχανία στα γαλάζια (αλλά και στα ερυθρά) παπαγαλάκια που ψέλλιζαν κάτι περί ελλείψεως σχεδίου ή κάτι του στιλ «όλοι ίδιοι είναι». Σελ. 15 Έφτασε η ώρα της αλλαγής – Ούτε μια ψήφος χαμένη Οι αυριανές εκλογές είναι κρίσιμες. Δεν πρέπει να λείψει κανείς! Ούτε οι απογοητευμένοι δεξιοί ούτε οι απογοητευμένοι αριστεροί.
Πρέπει όλοι να πάνε στις κάλπες και να δώσουν δύναμη στη νέα κυβέρνηση να αλλάξει τα κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν τον τόπο.
Ο Γ. Παπανδρέου έδωσε δείγματα γραφής. Ανακοίνωσε λιγότερα υπουργεία. Νέα σχήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής.
Όλες οι θέσεις ευθύνης θα προκηρύσσονται και θα μπορεί να τις διεκδικήσει όποιος θέλει.
Με διαφάνεια και αξιοκρατία.
Τελείωσε το κομματικό κράτος που προσβάλλει τους Έλληνες. Είπε ακόμη πως, ό,τι και να βρει στα ταμεία, οι δεσμεύσεις του ισχύουν απολύτως. Ό,τι υποσχέθηκε θα το δώσει. Για όσους είναι ακόμη δύσπιστοι, έχουν σημασία τα ερωτήματα της επόμενης μέρας… Σελ. 16 και Σελ. 17 στο πέταλο Ήδη λέγεται ότι ο Καραμανλής έχει αρχίσει να επεξεργάζεται το κείμενο της δήλωσης που θα κάνει το βράδυ της Κυριακής.
Είναι η μόνη δήλωση που δεν την έχει «παραγγείλει» στο λογογράφο του, Ανδρέα Αθανασίου. Ωστόσο, λέγεται ότι την έχει συζητήσει με πολύ στενούς του συνεργάτες.
Για παράδειγμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός από τον Αγγέλου, άριστη γνώση των μελλοντικών εξελίξεων έχει και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος συναντήθηκε (μυστικά) με τον πρωθυπουργό στις αρχές της βδομάδας.
Εκτός από το Σαρακατσάνο, σχεδόν βέβαιοι ότι θα αποχωρήσει ο Καραμανλής είναι και οι δελφίνοι, παρά το γεγονός ότι ο Αβραμόπουλος και ο Σαμαράς δεν θα ήθελαν να δρομολογηθούν στην παρούσα φάση οι διαδικασίες της διαδοχής.
Η Ντόρα εκτιμά ότι ο Καραμανλής δεν έχει άλλο δρόμο.
Το ίδιο πιστεύει και ο Αβραμόπουλος, ενώ ο Σαμαράς δυσκολεύεται να κατανοήσει πώς θα μπορέσει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος ο Καραμανλής από τη στιγμή που η Ν.Δ. θα έχει υποστεί ιστορική συντριβή. Σελ. 71 στο πέταλο Ο Καραμανλής κουράστηκε, απηύδησε, απογοητεύτηκε και φεύγει.
Πέταξε ήδη λευκή πετσέτα.
Πάνω στην απόγνωσή του προκαλούσε τον Γιώργο Παπανδρέου να ξαναβγούν στο τηλεοπτικό ρινγκ.
Εντάξει, είναι πλέον βαρέων βαρών με τα κιλά που έχει πάρει (πάνω από 18!!!), αλλά ξέρει ότι το παιχνίδι έχει κριθεί.
Είκοσι λεπτά μίλησε στο Ηράκλειο.
Το σχολίαζαν και οι ίδιοι οι οπαδοί του. Αυτός μετρά τις μέρες και τις ώρες για να εγκαταλείψει.
Είναι πραγματικά τραγικός. Και δεν υπήρχε χειρότερη επιλογή από αυτήν που του έστησαν οι επικοινωνιολόγοι του (έχουν μείνει κάποιοι της συμφοράς στο Μέγαρο Σταθάτου) για να κάνει την αντεπίθεσή του. Σελ. 72

Δεν υπάρχουν σχόλια: