Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Διαβάζω, μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου

Διαβάζω, μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου (Τεύχος Οκτωβρίου 2009, Νο 500, σελίδες: 192, 6,00 €) Αγαπητοί φίλοι, Κρατάτε στα χέρια σας το νέο ανασχεδιασμένο τεύχος του Διαβάζω.
Με την υπογραφή, το κέφι και τη φαντασία του designer Χρήστου Τζοβάρα.
Στο τεύχος αυτό περιέχονται νέοι συνεργάτες και πολλές καινοτομίες που θα ολοκληρωθούν στο επόμενο τεύχος.
Περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια και εντυπώσεις. ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ’ΧΕΙ 500! Χρειάστηκαν 33 χρόνια για να φτάσει το Διαβάζω το 500ό τεύχος.
Κι από ό,τι φαίνεται τα κατάφερε.
Σήμερα το Διαβάζω επιμένει να είναι μία βιβλιοφιλική έκδοση.
Μία επιθεώρηση για όλα τα είδη βιβλίου. Ίσως ακούγεται παλιομοδίτικο σε μια ψηφιακή εποχή να επιμένεις σε παλιότερη τεχνολογία και αντίληψη.
Αλλά επειδή οι εκδότες τυπώνουν ακόμα βιβλία με μελάνι και χαρτί, παραμένουμε ένας πόλος όπου διατηρείται η κουλτούρα του καλού βιβλίου.
Όσο εξακολουθεί να υπάρχει βιβλίο, αφήγηση, ποίημα, δοκίμιο, θα εξακολουθήσει και το Διαβάζω να υπάρχει. Ιδού, λοιπόν, το 500ό τεύχος! ΑΦΙΕΡΩΜΑ – Τίτος Πατρίκιος: «Έγραφα κρυφά και από τον εαυτό μου». Για πρώτη φορά δημοσιεύεται αφιέρωμα σε εν ζωή έλληνα συγγραφέα στο περιοδικό. Για τον Τίτο Πατρίκιο μιλούν οι: Ελένη Αντωνιάδου, Άλκη Ζέη, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Γιάννης Κοντός, Νίκος Σιαπκίδης, Στρατής Θεοδωρακάκης, Θεόδωρος Μ. Πολίτης, Δημήτρης Ραυτόπουλος, Αλέξης Ζήρας, Αναστάσης Βιστωνίτης, Κατερίνα Κωστίου, Γιάννης Βαρβέρης, Λίζυ Τσιριμώκου, Χριστίνα Ντουνιά, Νάσος Βαγενάς, Γιάννης Κωνσταντέλλης, Γιώργος Στεφανίδης, Λεύκιος Ζαφειρίου, Παναγιώτης Νούτσος. Επιμέλεια: Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Το αφιέρωμα συμπληρώνεται από συνέντευξη του ποιητή, καθώς και από ένα ανέκδοτο ποίημά του, με τίτλο «Το σπίτι». 500 ΤΕΥΧΗ ΔΙΑΒΑΖΩ Πεντακόσια τεύχη και αναπόφευκτα η μηχανή του χρόνου μας παρασέρνει στο πρώτο τεύχος.
Παλιοί και νέοι συνεργάτες του περιοδικού θυμούνται, αναπολούν και καταγράφουν μνήμες και εντυπώσεις από την πρώτη περίοδο του περιοδικού μέχρι σήμερα.
Γράφουν οι: Γιώργος Γαλάντης, Αλέξης Ζήρας, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λάμπρος Κουλελής, Γιώργος Δ. Σαρηγιάννης, Αντώνης Φωστιέρης, Αλέξης Πολίτης, Γιώργος Βέης, Παύλος Δ. Πέζαρος, Βασίλης Δ. Τσάμης, Κώστας Μαρτζούκος. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Η Μανούσειος Δημόσια Βιβλιοθήκη που βρίσκεται στη Σιάτιστα διακρίνεται για τις σπάνιες εκδόσεις και τα χειρόγραφά της.
Με αναγνωστήριο, παιδικό τμήμα, τμήμα ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, με κείμενα του Αδαμάντιου Κοραή και με τον απόλυτο θησαυρό της των 6.000 τίτλων κλασικής φιλολογίας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιαδήποτε άλλη βιβλιοθήκη. Στο τεύχος, τέλος, θα βρείτε όλες τις μόνιμες στήλες: σχόλια, από μήνα σε μήνα, courier, θερμιδωριανά οξύτονα, ζενερίκ, για τα παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία, ο περιοδεύων, βιβλία στον κόσμο, του δρόμου. Τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε το 500ό τεύχος του περιοδικού, στο Metropolis Live Stage (Πανεπιστημίου 54 & Εμμ. Μπενάκη, 3ος όροφος, Αθήνα), στις 7 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: