Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Χάρης Λάμπερτ - Ζωγραφική - 11/10/2009 έως 06/11/2009

Χάρης Λάμπερτ - Ζωγραφική - 11/10/2009 έως 06/11/2009 Ώρα: 20.00
Χώρος Εκδήλωσης: Δημοτική Πινακοθήκη Είδος Εκδήλωσης: Εικαστικά Λεωφορεία: 14,37Χάρης Λάμπερτ Σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοτικής Πινακοθήκης Ένας από τους κατεξοχήν εκφραστές της ποπ εικαστικής τέχνης, ο Χάρης Λάμπερτ παρουσιάζει τη δουλειά του στα Δημήτρια.
Μέσα από την "new pop art" μεταφέρει την ευφροσύνη και τον ευδαιμονισμό μιας ανέσπερης καθημερινότητας.
Με τα έργα του της "spiritual pop", εμπλουτίζει την καθημερινότητα με πνευματικά ζητούμενα και με την "new renaissance" επιδιώκει την διεύρυνση των οριζόντων, για την ανασύσταση των αξιών της ζωής, με βάση έναν «Νέο Ανθρωπισμό».Ο Χάρης Λάμπερτ γεννήθηκε το 1955 στην Νέα Ζηλανδία από Έλληνες γονείς, επιστρέφοντας οικογενειακώς στην Αθήνα, μετά τον θάνατο του πατέρα του (1964), όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε ζωγραφική στο Λονδίνο και στο Παρίσι, όπου αποφοίτησε από την Ecole de Beaux - Arts ως αριστούχος και με έπαινο. Στο Παρίσι διέμεινε συνολικά έντεκα χρόνια και άλλα τόσα στο Τόκιο της Ιαπωνίας, ενώ σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ταξιδεύοντας τουλάχιστον δύο μήνες κάθε χρόνο στο Τόκιο. Εκτός της ζωγραφικής, ο Χάρης Λάμπερτ έχει επαγγελματικά ασχοληθεί με την σκηνογραφία, την διαφήμιση και τα μουσικά video clips στην τηλεόραση (Γαλλία, Ιαπωνία), ενώ θεωρείται στην Ελλάδα ένας από τους κύριους εκφραστές της pop ζωγραφικής, για την οποία έχει διακριθεί και στο εξωτερικό. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των έργων του Χ. Λάμπερτ είναι ότι χρησιμοποιεί το pop ιδίωμα, ως μοχλό διασύνδεσης ανάμεσα στο παρελθόν και στην σημερινή καθημερινότητα, που της προσδίδει πνευματικές διαστάσεις.
Τα έργα του αποτελούνται από τρεις ενότητες. Την "new pop art" που την διαμορφώνει από το 1981 κι εξής, την "spiritual pop" που έργα της εκθέτει από το 1987 και την "new renaissance" την οποία επεξεργάζεται από το 1992 και εκθέτει έργα αυτής της κατεύθυνσης από το 1993.
Στην ζωγραφική του σήμερα, συνδυάζει στοιχεία και από τις τρεις ενότητες, ανοίγοντας έναν διάλογο παραδοσιακών εικαστικών μεθόδων και σύγχρονης τεχνολογίας (με την χρήση video και υπεριώδους ακτινοβολίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: