Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Το πουλί που έκανε τα χρυσά αυγά

Το πουλί που έκανε τα χρυσά αυγά - 10/10/2009 έως 11/10/2009 Ώρα: 20:00
Χώρος Εκδήλωσης: Άνετον Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία Η εταιρία θεάτρου «Δρομολόγιο» παρουσιάζει την δραματοποίηση Ποντιακού Παραμυθιού από τον παραμυθιακό τύπο των «καθαυτό παραμυθιών», τα αποκαλούμενα «μαγικά παραμύθια - της μαγικής καρδιάς του πουλιού» με τίτλο: «Το πουλλίν ντ' εποίνεν τα μαλαματένα τ' ωβά» Στα ποντιακά παραμύθια, δημιουργείται ένας διαρκής κόσμος σε συνάρτηση τόσο με το παρόν όσο και με τις μνήμες.
Με την ενσωμάτωση αρχαιοελληνικών πυρήνων και τη σχέση της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας με την παραμυθολογία, όπου άνθρωποι, ζώα, φυτά, αντικείμενα και μαγικές οντότητες έχουν το ρόλο τους.
Όλοι και όλα εύχονται και απεύχονται μπροστά στην εξάρτηση απ' τους νόμους των παραμυθιών, της Χριστιανικής ηθικής και της κοινωνίας που συντελείται. Εκεί μέσα ο ποντιακός λαός έκρυβε τις λίρες του, τα φλουριά και τα γρόσια, με κυρίαρχη θέση στη ζωή του το όνειρο, το φόβο, την ελπίδα, τη χαρά και τον αγώνα για επιβίωση και ευημερία.
Σκηνοθέτης - Συγγραφέας: Θεόδωρος Κοτανίδης ΠΑΙΖΟΥΝ:
Μαρουσώ Βογιατζή Θεόδωρος Κοτανίδης Χρήστος Τσελεπίδης Λύρα: Χαράλαμπος Ξανθόπουλος Νταούλι: Αποστόλης Σιγηρόπουλος Κατασκευή Σκηνικού: Γεώργος Ηλιάδης Φροντιστήριο: Ευφροσύνη Μπισκιτζή Επεξεργασία κειμένων -Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κοτανίδης
Σε συνεργασία με την Π.Ο.Π.Σ το Σωματείο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο: «Τέρπηλος»
Εισιτήριο 7 ευρω

Δεν υπάρχουν σχόλια: