Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ ΣΤΟ 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ

Ο Υφυπουργός κ. Βούγιας παρέστη χθές στις εγκαταστάσεις του 199 ΣΕΚΥΠΣ για την τελετή που έγινε στη μνήμη των πυροσβεστών που έχασαν την ζωή τους κατά την τέλεση του καθήκοντος. Στην ομιλία του ανέφερε: Σήμερα, με την τελετή αυτή, τιμούμε τους ήρωες πυροσβέστες που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.Ενός καθήκοντος ιερού που αποτελεί ανιδιοτελή προσφορά, μια θυσία στον συνάνθρωπο, στην κοινωνία.
Τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος που δίνουν συχνά μάχες άνισες, μάχες με την ίδια την φύση, τιμούνε με τις πράξεις τους τις βασικές αρχές της κοινωνικής ευθύνης και της αλληλεγγύης.
Η ημέρα αυτή δεν επιλέχτηκε τυχαία αφού σαν σήμερα, 12 Νοεμβρίου, ο Δόκιμος Πυροσβέστης Β’ τάξεως Κωνσταντίνος Πούλιος, έχασε την ζωή του το 1942 κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διώροφο κατάστημα στην πατρίδα μου, την Θεσσαλονίκη.
Ο πρώτος αυτός ηρωικός πυροσβέστης, αλλά και όλοι οι άλλοι στη συνέχεια, μας θυμίζουν καθημερινά ότι είναι χρέος όλων μας να μην επιτρέψουμε να χαθούν άλλες ζωές στο καθήκον. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεσμεύεται να στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του πυροσβεστικού σώματος ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα από τον άνισο αυτό αγώνα.
Οι συνάδελφοι που τιμούμε σήμερα δεν αποτελούν απώλεια μόνο για τις οικογένειές τους στις οποίες εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας. Αποτελούν απώλεια για το ίδιο το Πυροσβεστικό Σώμα, για ολόκληρη την χώρα και τον ελληνικό λαό.Θα τους θυμόμαστε για πάντα. Στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: