Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η άσπρη λέξη της ημέρας - πολυτεχνική σχολή
Θέμα της εβδομάδας: Πολυτεχνείο Ο όρος πολυτεχνική σχολή προσδιορίζει τα τμήματα ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος που σχετίζονται με την «επιστήμη μηχανικού» (engineering).
Η επιστήμη μηχανικού αναφέρεται στη χρήση επιστημονικών αρχών για την επίτευξη ενός προγραμματισμένου αποτελέσματος, δηλαδή ο στόχος του μηχανικού είναι να προσδιορίζει, να κατανοεί, και να επιλύει τα προβλήματα μίας μελέτης προκειμένου να παραχθεί επιτυχές αποτέλεσμα.
Σημαντικοί κλάδοι της επιστήμης μηχανικού είναι: η επιστήμη πολιτικού μηχανικού, η επιστήμη χημικού μηχανικού, η επιστήμη ηλεκτρολόγου μηχανικού, η μηχανολογία και η περιβαλλοντική μηχανική.
Έχει προταθεί επίσης να συμπεριληφθεί η μηχανική λογισμικού και η μηχανική υπολογιστών, αλλά προς το παρόν αντιμετωπίζονται συνήθως ως κλάδοι της πληροφορικής.
Στην Ελλάδα υπάρχουν: η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (με 8 τμήματα), η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών (με 7 τμήματα), η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης (με 5 τμήματα), η Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλίας (με 5 τμήματα) και η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου (με 1 τμήμα).
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την κατάθεση αίτησης συμμετοχής στα σεμινάρια Νοεμβρίου Δείτε πληροφορίες.
Λεξικό - Ημερολόγιο 2010 με δείκτη ευτυχίας. Δείτε πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: