Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Εργαστήρι Έρευνας Παραστατικών Τεχνών ALMAKALMA

Εργαστήρι Έρευνας Παραστατικών Τεχνών ALMAKALMA Molloy-Faust-Mephisto ή το μήλο και ο διάβολος (μια σπουδή στο ά-τοπο) Βασισμένο στη μορφή του Molloy από τον Μπεκετικό λόγο και οι μορφές του Faust και του Mephisto από το έργο του Marlowe Το εργαστήρι Έρευνας Παραστατικών Τεχνών ALMAKALMA παρουσιάζει στο studio Ars Moriendi την performance:Molloy-Faust-Mephisto ή το μήλο και ο διάβολος (μια σπουδή στο ά-τοπο) Το εργαστήρι Έρευνας Παραστατικών Τεχνών ALMAKALMA είναι ομάδα έρευνας πάνω στις Παραστατικές Τέχνες και ειδικά στην τέχνη του performer.
Επίσης έχει άμεση επαφή με το Ινστιτούτο Grotowski και το Worcenter στην Pondetera της Ιταλίας.
Οι performer του Εργαστηρίου εργάζονται πάνω στην ρυθμικότητα του ποιητικού λόγου σε σύνδεση με την οργανικότητα των σωματικών δράσεων που έχουν βιωματική καταγωγή. Μέσα από την εφαρμογή της Αρχής των Ελαχίστων Δράσεων(Α.Ε.Δ) προκύπτει μια συμπαγή εναρμόνιση της αυστηρής φόρμας με την οργανικότητα. Έτσι δημιουργούνται μορφές-φορείς του ποιητικού λόγου.
Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει ενδελεχή έρευνα πάνω στην αφήγηση του Αρχαίου Μύθου που αποτελεί μια πρόταση για την παράσταση του Αρχαίου Δράματος στην συγχρονία.
Όσον αφορά στην παράσταση η μορφή του κ. Gogito του Herbert που μεταμορφώνεται στην μορφή του Molloy από τον Μπεκετικό λόγο και οι μορφές του Faust και του Mephisto από το έργο του Marlowe που πλέον υπάρχουν ως φορείς των αντίστοιχων ποιητικών λόγων κοινωνώντας ταυτόχρονα με τις ιδεολογικές αναζητήσεις και τα ερωτήματα που θέτονται από την ομάδα για το φαινόμενο της τέχνης στο τώρα. Ένα μέρος της παράστασης με τον τίτλο ''συνάντηση'' παρουσιάστηκε τον Νοέμβρη του 2009 στην Πολώνια όπου και τιμήθηκε ως η πιο ολοκληρωμένη ερευνητική εργασία πάνω στον ποιητικό λόγο και στις σωματικές δράσεις. Ταυτότητα της παράστασης Σκηνοθετική Διδασκαλία-Δραματουργική Επεξεργασία: Γιάννης Μήτρου Μετάφραση: Robin T. Halpin, Μάρω Θεοδοσίου Εικαστικά Τοπία: Γιώτα Χατζή Φωτισμοί: Σεμπάστιαν Τσιφής Κινηματογραφικές εικόνες: Γιώτα Χατζή, Σεμπάστιαν Τσιφής Βοηθός Σκηνοθέτη: Χάρης Μεσηνιώτης Δημιουργική ομάδα: Ελένη Μιτσάγγα, Χάρης Μεσηνιώτης Performers: Μαρία Χαρέλα, Μάρω Θεοδοσίου Σχεδιασμός προγράμματος – αφίσας: Κυριάκος Νοχουτίδης Υπεύθυνη επικοινωνίας: Art Minds, www.artminds.gr, Δάφνη Μουστακλίδου 6972294695, dafni.artminds@gmail.com Πληροφορίες παράστασης Πρεμιέρα: Παρασκευή 26/03/2010 Ημέρες: 26,27,28 Μαρτίου 2010 16,17,18,19 Απριλίου 2010 23,24,25,26 Απριλίου 2010 Ώρα: 21.00 Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ , 10 ευρώ (φοιτητικό) Χώρος παραστάσεων: Studio Ars Moriendi, Δ. Κουφίτσα 18 Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6947819774, 6979764717

Δεν υπάρχουν σχόλια: