Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Πρόσκληση: ΑΪΒΑΛΙ ένα ταξίδι από τις Καλές Τέχνες στον Οπτικό Πολιτισμό

Σας ενημερώνουμε ότι η έκθεση του Soloúp: ΑΪΒΑΛΙ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα) θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 19 Απριλίου 2015.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση:
«Αϊβαλί: Ένα ταξίδι από τις Καλές Τέχνες στον Οπτικό Πολιτισμό»
Την Πέμπτη, 05/03/2015, ώρα 17:00
Εισηγητές:
Γιάννης Σκαρπέλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οπτικού Πολιτισμού
Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου
Γιάννης Κουκουλάς, Ιστορικός Τέχνης, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Με αφορμή το graphic novel Αϊβαλί του Soloúp (εκδόσεις Κέδρος), πραγματοποιείται στο μουσείο Μπενάκη ανοιχτό μάθημα για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Παντείου Πανεπιστημίου.
Πολιτισμός-Μνήμη-Κόμικς-Όνειρο αλλά και Ντοκουμέντο-Βιογραφία-Αυτοβιογραφία-Τεκμηρίωση, οι Γιάννης Σκαρπέλος και Γιάννης Κουκουλάς μας ξεναγούν σε ένα ταξίδι όπου τα πραγματικά γεγονότα και η Ιστορία μετατρέπονται στις σελίδες ενός graphic novel σε μια έντεχνη αφήγηση.
Το μάθημα και τις εισηγήσεις μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα εκτός από φοιτητές των δύο τμημάτων, και όσοι από το ευρύτερο κοινό ενδιαφέρονται: αναγνώστες, καλλιτέχνες, λάτρεις των κόμικς κ.λπ. Στο τέλος των δύο προσεγγίσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: