Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Δασεργάτης Μ. Παναγιάς: «Δεν είχα να πάρω ψωμί στα παιδιά μου αλλά αρνήθηκα να κόψω τα δέντρα στο βουνό»

Δασεργάτης Μ. Παναγιάς: «Δεν είχα να πάρω ψωμί στα παιδιά μου αλλά αρνήθηκα να κόψω τα δέντρα στο βουνό»

Ελλάδα Η παράνομη υλοτόμηση στη Μεγάλη Παναγιά και η προσφορά της Ελληνικός Χρυσός. Μιλά στο Κόκκινο 93,4 ο Γιώργος Κυριανός, δασεργάτης απο τη Μεγάλη Παναγιά.
Στη συχνότητα του 93.4 Στο Κόκκινο και στην εκπομπή “Δύο Λύκοι” με το Λευτέρη Αρβανίτη και το Θεόφιλο Σιχλετίδη μίλησε ο Γιώργος Κυριανός, δασεργάτης στο δασικό συνεταιρισμό Μεγάλης Παναγιάς.
Όπως ανέφερε ο κ. Κυριανός η “Ελληνικός Χρυσός” ζήτησε από τους δασεργάτες του συνεταιρισμού να δουλέψουν για την εταιρεία και να κόψουν όμως εκείνοι αρνήθηκαν.
“Εμάς μας έδωσαν πολλά λεφτά για να κόψουμε το δάσος και αρνηθήκαμε. Μας τηλεφώνησαν ξανά ένα μήνα μετά και μας έδωσαν τα διπλάσια λεφτά. Δουλεύω από 14 χρονών στα ξύλα μέρα-νύχτα και σε αντίξοες συνθήκες αλλά τώρα που ήρθαν οι χρυσοθήρες και μας πρόσφεραν πολλά χρήματα αν και εμείς έχουμε ανάγκη το μεροκάματο αρνηθήκαμε. Δεν είχα να πάρω ψωμί στα παιδιά μου αλλά το αρνήθηκα” υπογράμμισε.
“Αυτοί δεν ήρθαν για επενδύσεις αλλά για να καταστρέψουν τον τόπο μας” τόνισε και ανέφερε πως η εταιρεία έχει προσλάβει άλλους εργάτες οι οποίοι δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες.
Ακούστε την συνέντευξη εδώ:https://soshalkidiki.wordpress.com/2014/02/20/%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια: