Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Προσωρινή ανακωχή Κουρουμπλή - Φαρμακοβιομηχάνων


logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 
 
 

Προσωρινή ανακωχή Κουρουμπλή - Φαρμακοβιομηχάνων

Βάση για μια σειρά συναντήσεων μεταξύ των Φαρμακευτικών Εταιρειών και του Υπουργείου Υγείας, αποτέλεσε η συνάντηση της Τρίτης. Τι συζητήθηκε μεταξύ του Παναγιώτη Κουρουμπλή και της ηγεσίας του ΣΦΕΕ, ιδιαίτερα για χρέη και ΦΥΚ.
Περισσότερα

Λουράντος κατά του MEGA

Λάβρος κατά της μονομερούς, όπως την χαρακτηρίζει, ενημέρωσης για τα ζητήματα των Φαρμακείων εμφανίζεται ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), μέσω επιστολής τους προς τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Περισσότερα

Fresenius Kabi: Μερική απόσυρση φαρμακευτικών προϊόντων

Το αβέβαιο οικονομικό κλίμα και τα προβλήματα ρευστότητας που ταλανίζουν, κυρίως τις μικρότερης δυναμικότητας φαρμακευτικές εταιρείες, οδήγησε τη θυγατρική εταιρία της γερμανικής Fresenius Kabi στην Ελλάδα να αποσύρει προσωρινά μερικά από τα φαρμακευτικά της προϊόντα από την εγχώρια αγορά.
Περισσότερα

Με λουκέτο κινδυνεύουν δεκάδες κλινικές

Η άτυπη στάση πληρωμών που φαίνεται πως έχει επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους του έχει φθάσει στο απροχώρητο τη λειτουργία των κλινικών, σημαντικός αριθμός των οποίων κινδυνεύει με λουκέτο.
Περισσότερα

Η Bayer αγοράζει τα δικαιώματα αντιπηκτικού φαρμάκου της Isis Pharma

Τα δικαιώματα σε ένα πειραματικό αντιπηκτικό φάρμακο εξασφάλισε η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer, από την αμερικανική φαρμακευτική επιχείρηση Isis Pharmaceuticals, προκειμένου να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της στον καρδιαγγειακό τομέα.
Περισσότερα

Νέο τεστ μπορεί να προβλέψει τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο

Ένα νέο τεστ μπορεί πλέον να προβλέψει τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.
Περισσότερα

Έρχονται νέα guidelines και νέα φάρμακα για την Πνευμονική Υπέρταση

Νέα δεδομένα στη διάγνωση και θεραπεία της σπάνιας αλλά επικίνδυνης νόσου της Πνευμονικής Υπέρτασης ετοιμάζεται να ανακοινώσει η επιστημονική κοινότητα.
Περισσότερα

Εν αναμονή νέων θεραπειών για το σοβαρό άσθμα

Την ανάγκη ενημέρωσης γύρω από το άσθμα αναδεικνύουν οι επιστήμονες, την ώρα που η νόσος πλήττει 800 χιλιάδες άτομα στη χώρα μας.
Περισσότερα

Αρνούνται σε θαλασσαιμικό με 80% αναπηρία θέση στάθμευσης

Μπορεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να έχει βραβευτεί για το έργο του από το City Mayors Foundation, αλλά στο θέμα της κατανόησης και προστασίας των δικαιωμάτων των ΑμεΑ φαίνεται πως έχει πολλά βήματα να κάνει... Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τον αποκλεισμό από τις Ατομικές Θέσεις Στάθμευσης ενός ατόμου με μεσογειακή αναιμία, με το επιχείρημα ότι δεν είναι κινητικά ανάπηρος;
Περισσότερα

Με την κάλυψη της ΕΙΝΑΠ οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Τη στήριξή της σε κάθε μορφή κινητοποίησης που αποφασίζεται από τους γιατρούς, ανακοίνωσε ότι παρέχει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), καταδικάζοντας παράλληλα κάθε φαινόμενο αυταρχισμού στο ΕΣΥ.
Περισσότερα

Μικρότερης διάρκειας θεραπεία ασθενών με Ηπατίτιδα C γονότυπου 1 και 4

Τα νέα στοιχεία για τη σιμεπρεβίρη, τον αναστολέα πρωτεάσης NS3/4A δεύτερης γενιάς, παρουσίασε η φαρμακευτική εταιρεία Janssen κατά τη διάρκεια του 24ου Συνεδρίου της Ασιατικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (APASL) στην Κωνσταντινούπολη.
Περισσότερα

Βελτίωση κατά 71% στην μέση επιβίωση στη Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία

Στοιχεία από μελέτη Φάσης ΙΙΙ δημοσίευσε το ιατρικό περιοδικό The Lancet που δείχνουν ότι η θεραπεία με οφατουμουμάμπη (Arzerra®) σε συνδυασμό με χλωραμβουκίλη, ένα χημειοθεραπευτικό σκεύασμα, οδηγεί σε στατιστικά σημαντική βελτίωση της επιβίωσης δίχως εξέλιξη της νόσου (PFS) έναντι της μονοθεραπείας με χλωραμβουκίλη, σε πάσχοντες από χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία (ΧΛΛ) που δεν έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία και για τους οποίους η θεραπεία με βάση την φλουδαραβίνη θεωρήθηκε ακατάλληλη, κυρίως λόγω της προχωρημένης ηλικίας ή της ύπαρξης συννοσηρότητας.
Περισσότερα

Αναστολή κινητοποιήσεων στο ΕΚΑΒ - Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας

Υπαναχώρησαν από τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για τις 5 Μάη οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Αθήνας, καθώς έλαβαν καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις τόσο για τα οικονομικά όσο και για θεσμικά ζητήματα που εκκρεμούν, αλλά χωρίς συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Περισσότερα

Στην Αθήνα η Παγκόσμια Διάσκεψη Συμμόρφωσης στο χώρο της Ιατρικής Τεχνολογίας

Η καταπολέμηση της διαφθοράς, η επιχειρηματική δεοντολογία, η διαφάνεια και η διαχείριση των εταιρειών διανομής, καθώς και ο ρόλος, η πολιτική και η λειτουργία του τμήματος συμμόρφωσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Διάσκεψης Συμμόρφωσης της Βιομηχανίας Ιατροτεχνολογικών προϊόντων (Global MedTech Compliance Conference), στις 19-21 Μαΐου, με συνδιοργανωτή το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ).
Περισσότερα

Μύθοι και πραγματικότητα για τις κλινικές μελέτες

Το άκρως ενδιαφέρον και σημαντικό θέμα των κλινικών ερευνών βάζει στο επίκεντρο Ημερίδας που διοργανώνει ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης, με  στόχο να προσφέρει πληροφόρηση με απλά λόγια. Η ημερίδα διοργανώνεται στις 6 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης (Συνεδριακή αίθουσα της Παγκρήτριας Συνετ&aalpha;ιριστικής Τράπεζας, Λ. Ικάρου 5 και ώρα 18:00) σε συνεργασία με την Κλινική Ρευματολογίας Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης.
Περισσότερα

Επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στη Novartis

Την 3η θέση στην έρευνα «Famous Brands, οι μάρκες με τη χρυσή φήμη», κατέκτησε η Novartis, ξεχωρίζοντας ως μία από τις φαρμακευτικές εταιρείες με την ισχυρότερη φήμη βάσει της μεθοδολογίας του Reputation Institute.
Περισσότερα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: