Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #511
«Η αισιοδοξία σας είναι πιο τραγική κι απ’ τον πεσιμισμό μου», είχε πει κάποτε στους αδερφούς Ταβιάνι ο Πιερ Πάολο Παζολίνι. Οι ίδιοι προτιμούν τη λέξη ελπίδα, διαμορφώνοντας ήρωες που διψούν για ελευθερία και στέκονται ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης τιμά τους αδελφούς Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, την Τετάρτη 6 Μαΐου, στις 21.30 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Μετά την τιμητική εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία τους Η νύχτα του Σαν Λορέντσο η οποία ανοίγει και επίσημα το κινηματογραφικό αφιέρωμα στους Ιταλούς δημιουργούς που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Μαΐου στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος. 
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (07-13/05/2015)

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

Στέλιος Κούλογλου
Ελλάδα, 2015
 
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Σουζάνε Μπίερ
Δανία, 2014
 
ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Άννα Λίλι Αμιρπούρ
ΗΠΑ, 2014
 
 
 
Τιμητική εκδήλωση και αφιέρωμα στους αδελφούς Ταβιάνι
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης τιμά τους αδελφούς Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, την Τετάρτη 6 Μαΐου, στις 21.30 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Μετά την τιμητική εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία τους Η νύχτα του Σαν Λορέντσο η οποία ανοίγει και επίσημα το κινηματογραφικό αφιέρωμα στους Ιταλούς δημιουργούς που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Μαΐου στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.

 
Το ΦΚΘ στην 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 7 έως την Κυριακή 10 Μαΐου στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO. Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης που πραγματοποιεί αφιέρωμα στην Ιβηρο-Αμερικανική λογοτεχνία, το φεστιβάλ θα προβάλλει στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, επτά ταινίες αγαπημένων σκηνοθετών, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
 
Festival Shop: Η προσφορά του μήνα 
Τον Μάιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Ισπανικός κινηματογράφος για τον νέο αιώνα: η σύγχρονη ματιά. Συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος στον νέο ισπανικό κινηματογράφο, με ενδιαφέροντα εισαγωγικά κείμενα και κριτικά σχολιασμένη φιλμογραφία.
Τιμή προσφοράς: 2,00€

 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει το 2015 με μια νέα προσφορά για το σινεφίλ κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Η προσφορά ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» από τις 22:30 και μετά, εκτός Παρασκευής και Σαββάτου, με την έκδοση εισιτηρίου κανονικής τιμής (7,50 €). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: