Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Η ευλογία και το χρέος να είσαι Αγιορείτης

* Από την ομιλία που έγινε μετά την αγρυπνία της αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας (29 Οκτωβρίου 1977) από τον Καθηγούμενο της I. Μονής Σταυρονικήτα (νυν προηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων) Αρχιμ. Βασίλειο.
Δεν θέλω να σας κουράσω, γιατί όλοι περάσαμε αυτή τη μεγάλη νύχτα, που έγινε φυσικά μικρή με τη χάρη της Κυρίας Θεοτόκου και τη βοήθεια της αγίας Αναστασίας, στην εκκλησία μέσα. Συγχρόνως νομίζω ότι κάθε φορά που πάει να πει κανείς μερικά λόγια στο Άγιον Όρος, αισθάνεται ότι είναι και περιττά, γιατί μόνη της η σιωπή μιλά στον ιερό μας Τόπο.
Read More

Νεκρός εντοπίστηκε ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών

Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα ο 75χρονος ηγούμενος της Μονής Παγανιών, Γερβάσιος Κανάτας ο οποίος αγνοούνταν από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.
Read More

Η Ευχή της Φανουρόπιτας

Η Ευχή αυτή διαβάζεται κατά την παρασκευή της Φανουρόπιτας που φτιάχνουμε προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου.
Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Ουράνιος Άρτος, ο της βρώσεως της μενούσης εις τον αιώνα πλουσιοπάροχος χορηγός, ο δοτήρ των αγαθών, ο δέ Ηλιού τροφήν αγεώργητον πηγάσας, η ελπίς των απηλπισμένων, η βοήθεια των αβοηθήτων και σωτηρία των ψυχών ημών.
Read More

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες: Προσοχή…!


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για απατηλές ιστοσελίδες και απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα, που αποστέλλονται σε χρήστες του διαδικτύου και υπόσχονται μεγάλα κέρδη από δήθεν στημένους αγώνες ποδοσφαίρου.
Read More

Το αντίπαλο δέος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου... έρχεται από τον Πούτιν!

Σε ρωσικό ΔΝΤ δίνει «πνοή» ο φιλόδοξος και πανίσχυρος άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος ψηφίστηκε φέτος από αναγνώστες του περιοδικού «Time» ως ο άντρας με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, επικύρωσε συμφωνία για τη δημιουργία ενός αποθεματικού ταμείου το οποίο θα είναι το αντίπαλο δέος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως αποκαλύπτει η αμερικανική ιστοσελίδα Business Insider.
Read More

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Αγία Σοφία της Κλεισούρας στην Καστοριά (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Αγία Σοφία της Κλεισούρας, η οποία ασκήθηκε στο Μοναστήρι της Παναγίας επί 48 έτη ζώντας την πείνα και τη φτώχεια μέσα στη συνειδητή σαλότητα για την πίστη του Χριστού.
Read More

Σήμερα της Μεσοπεντηκοστής

Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;
«Ο Μεσσίας (= Χριστός), όταν η εορτή ήταν στο μέσο, στάθηκε ανάμεσα στους διδασκάλους του μωσαϊκού Νόμου και τους δίδασκε».
Την εορτή της Μεσοπεντηκοστής την εορτάζουμε για την τιμή των δύο μεγάλων εορτών, δηλαδή του Πάσχα και της Πεντηκοστής, επειδή αυτή και ενώνει και συνδέει τις δύο αυτές εορτές. Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής θεσπίστηκε για τον εξής λόγο: 
Read More

Οι αμαρτίες μου είναι...

από το Γεροντικό
Ένας αδελφός της σκήτης έσφαλε. Έγινε τότε σύναξη των αδελφών στην οποία κάλεσαν και των αββά Μωυσή.
Εκείνος όμως δεν ήθελε να πάει. Του παρήγγειλε τότε ο πρεσβύτερος:
Read More

Στην πλαγιά του βουνού στην Αρχαία Ολυμπία

Ένα παράδοξο όσο και εντυπωσιακό φαινόμενο, είναι ορατό το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ Χελιδονίου και Πουρναρίου του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο κυριολεκτικά έχει αφήσει άφωνους όσους το έχουν αντιληφθεί. 
Read More

Η επιστήμη της συγχώρεσης από τον Π. Ιάκωβο Τσαλίκη

Μορφωμένος άνθρωπος ο κ. Σταύρος.
Με πτυχίο πανεπιστημίου και ξένες γλώσσες και πείρα ζωής. Δυσκολευόταν, όμως, στα πνευματικά. Δεν μπορούσε να καταλάβει και τα πιο απλά πράγματα. 
Read More

Καταβλήθηκε η δόση των 200 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ

«Εχει γίνει, τα λεφτά έχουν φύγει», δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος το πρωί της Τετάρτης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνοντας πως καταβλήθηκε η δόση των 200 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Read More

Γιατί Θεέ μου σε μένα;

Αρχιμ.Παύλος Παπαδόπουλος
Λέγει ο Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ:
«Το να είναι κάποιος χριστιανός σημαίνει να πιστεύει στη νίκη επάνω στον κόσμο και τίποτα λιγότερο». Τι σημαίνει όμως αυτό; Και το λέγω αυτό διότι πολλές φορές παρεξηγούμε αυτήν την νίκη πάνω στον κόσμο.
Read More

Η Μητρόπολη Δημητριάδος στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες

Στην εποχή της κρίσης και της οικονομικής ανέχειας, που βιώνει η κοινωνία μας, η Μητρόπολη Δημητριάος συνεχίζει να εργάζεται αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά για την αντιμετώπιση των ποικίλων αναγκών των συμπολιτών μας, εμπνεόμενη από τον λόγο του Ευαγγελίου και από την φιλότιμη συμπαράσταση του λαού Της.
Read More

Στην Κύπρο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Φτάνει την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι για προσκύνημα, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία βρίσκεται στο Βέρμιο Βεροίας.
Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος «για πρώτη φορά έρχεται στην Κύπρο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά. 
Read More

Ιατρικό παράδοξο: Οι υπέρβαροι με διαβήτη ζουν περισσότερο

Μετά την παράδοξη διαπίστωση ότι τα άτομα με αυξημένο βάρος κινδυνεύουν λιγότερο από άνοια, νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine υποδεικνύει ότι τα υπέρβαρα άτομα με διαβήτη ζουν περισσότερα χρόνια από διαβητικούς με φυσιολογικό βάρος αλλά και πολύ χαμηλό ή πολύ υψηλό Δείκτη Μάζας Σώματος -λιποβαρείς και παχύσαρκους αντίστοιχα.
Read More

Τουρκία: Κατέστρεψαν αρχαία ψηφιδωτά κατά τις εργασίες αποκατάστασης

Τουλάχιστον 10 αρχαία ψηφιδωτά που φυλάσσονται στο δεύτερο μεγαλύτερο μουσείο ψηφιδωτών στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται στην Αντιόχεια της Τουρκίας, υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης.
Read More

Να έχουμε πίστη ορθή από την ψυχή!

Από κάθε άνθρωπο που έχει το βάπτισμα ο Θεός απαιτεί αυτά τα τρία:
Read More

Φόβοι για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου: «Προσευχηθείτε για μένα»

Ανησυχία υπάρχει για την κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος απευθυνόμενος στο ποίμνιό του στην πόλη Όστια, αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
Read More

Εννέα μητροπολίτες στην Ιερά Πανήγυρι του Αγίου Αχιλλίου

 Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον μεγάλο εορτασμό του Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως της Λαρίσης, Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, του Μυροβλύτου και Θαυματουργού.
Read More

Αμετανόητος ο 27χρονος Βούλγαρος παιδοκτόνος: “Το μόνο που θέλω είναι φραπέ γλυκό, ψωμί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεπερνούν κάθε φαντασία οι διάλογοι του παιδοκτόνου με τους αστυνομικούς…
Να σημειωθεί ότι οι διάλογοι παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού. 
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: