Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ




ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους
Κύκλος διαδραστικών εργαστηρίων που βοηθούν τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.
Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, 7-9 μ.μ.
«Βασικές «ψυχο-σωματικές» λειτουργίες: Φαγητό, ύπνος, τουαλέτα...
Οι πρώτες λειτουργίες του παιδιού που καλείται να χειριστεί ένας γονιός σίγουρα εμφανίζουν αρκετές δυσκολίες. Πέρα από το ότι οργανικά μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές, έχουν και το ψυχικό τους αντίκτυπο. Αλήθεια, τι μπορεί να σημαίνει όταν ένα παιδί δεν τρώει ή δεν κοιμάται; Ένα παιδί που δεν τρώει παρά μόνο με την τηλεόραση ανοιχτή ή που δεν κοιμάται παρά μόνο στο κρεβάτι των γονιών του; Τι μπορούμε να σκεφτούμε για αυτές τις «συνήθειες» και πώς μπορούμε να τις αλλάξουμε;
Εισηγήτρια: Δρ Λήδα Αναγνωστάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε. Θα βρείτε ΕΔΩ και τις υπόλοιπες θεματικές καθώς και τις ημερομηνίες των συναντήσεων.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η μαμά μου η μάγισσα της Λίνας Σωτηροπούλου
Σάββατο 16 Μαΐου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών
ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ!
Έχετε σοβαρές υποψίες ότι η μαμά σας έχει μαγικές ικανότητες; Πιστεύετε ότι μπορούν να ξεσκεπάσουν όλα τα κόλπα που σκαρφίζεστε για να μη διαβάζετε; Υπάρχει τελικά τρόπος για να γλιτώσετε το διάβασμα; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Ένα μικρό χαρτί όπου θα έχετε γράψει τι θα θέλατε από μια μαμά με μαγικές ικανότητες να σας εμφανίσει από το μαγικό της καπέλο! Σκοπός μας είναι να δυσκολέψουμε τις μαμάδες… Για να δούμε, θα τα καταφέρουμε;
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.
Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Μυθιστόρημα / Διήγημα (διάρκεια: 24 ώρες / 8 συναντήσεις) με τον Κωνσταντίνο Τζαμιώτη
Έναρξη εργαστηρίου: 19/5/2015, στις 5 μ.μ.
Μέρες και ώρες μαθημάτων: Τρίτη, 17:00-20:00
Κόστος: 260 € - Για φοιτητές και ανέργους: 245 €
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ένας αργός άνθρωπος του Τζ. Μ. Κουτσί.
Αναλυτικά: Όλοι μπορούν να σκεφτούν μερικές καλές ιδέες. Οι συγγραφείς ξέρουν και να τις γράφουν.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές που απαιτεί η συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου. Με άξονα τα κείμενα των συμμετεχόντων αναλύεται βήμα βήμα η πορεία από την αρχική σύλληψη ως την πλήρη ανάπτυξή της.
Μερικά από τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν:
•Ποια ιδέα προσφέρεται για ανάπτυξη και ποια όχι;
• Τι κάνει αληθοφανή έναν λογοτεχνικό χαρακτήρα και πώς «δικαιολογείται» η παρουσία του σε μια αφήγηση;
• Ποια οπτική γωνία οφείλει να επιλέξει ο συγγραφέας για να υπηρετήσει καλύτερα την ιστορία του;
• Πώς παρουσιάζονται τα πράγματα χωρίς να εξηγούνται;
• Τι σημαίνει αφηγηματική ανέλιξη;
• Πώς επιτυγχάνεται η αφηγηματική οικονομία;
• Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο ρυθμός;
Τα μαθήματα στοχεύουν στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης μεθοδολογίας αναφορικά με τη συγγραφή μυθιστορήματος ή διηγήματος και απευθύνονται τόσο σε εκείνους που φιλοδοξούν να γράψουν όσο και εκείνους που επιθυμούν να γίνουν επαρκέστεροι αναγνώστες.
Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr.



BOOK THERAPY
ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Απρίλιος-Μάιος 2015, 7 με 9 το βράδυ.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στα βιωματικά μας εργαστήρια που συνδυάζουν την αγάπη μας για το βιβλίο με την επιστήμη της ψυχολογίας.
Με αφορμή ένα βιβλίο της σειράς ψυχολογίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, συζητάμε, προβληματιζόμαστε και γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας μέσα από ευχάριστες ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων, μαθαίνοντας έτσι να διαχειριζόμαστε με επιτυχία τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
• Πες όχι στο άγχος! Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, 7-9 μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Το μικρό βιβλίο της ηρεμίας των Dr Jessamy Hibberd, Jo Usmar
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 9 ευρώ είτε το βιβλίο στο οποίο βασίζεται κάθε φορά η συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η σούπα της σοφίας του Φαίδωνα Κυριακού
Σάββατο 23 Μαΐου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 6 ετών
Το ταξίδι ξεκινά σε ένα μαγειρειό. Πάρε έναν μάγο για μάγειρα και για βοηθό έναν γίγαντα τρανό. Πώς όμως θα συνεργαστούν όταν δεν μπορούν ο ένας τον άλλο να ανεχτούν;
Κι όμως συμβαίνει κάτι φοβερό! Μια μονάχα συνταγή ήταν φαίνεται αρκετή. Ναι, η σούπα της σοφίας τούς έδειξε πως ένα έχει σημασία: όχι πια γκρίνιες, μίση και φωνές, μόνο κατανόηση, αγάπη κι αγκαλιές. Γιατί παρόλο που είμαστε διαφορετικοί, τελικά μου φαίνεται πως μοιάζουμε πολύ!
Συντονίζει ο εμψυχωτής-ηθοποιός Χρήστος Χριστόπουλος.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: