Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Ο Ηγούμενος της Μονής Γρηγορίου στη Μητρόπολη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 12 Μαΐου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο, τον οποίον συνόδευαν μέλη της υπ’ Αυτόν Αδελφότητος (ιερομ. Φιλόθεος, Διάκ. Αλέξιος και ο Γραμματεύς της Ι. Μονής π. Μελχισεδέκ) και λαϊκοί Φίλοι της Ι. Μονής, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Ιατρός κ. Στέργιος Κουβαράς.
Read More

Τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος στη σημερινή συνεδρίαση της -Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον υπουργό Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά

Ανταποδοτική επίσκεψη στον υπουργό παιδειας και θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος
Read More

H σημασία της βιταμίνης Β12 στην τρίτη ηλικία

Η έλευση της τρίτης ηλικίας συνοδεύεται από σημαντικές αλλαγές στο σώμα και τον τρόπο ζωής του ατόμου, οι οποίες επηρεάζουν τόσο την ικανότητα πρόσληψης τροφής, όσο και τις ανάγκες των ηλικιωμένων σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.
Read More

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος γύρισε και την κοίταξε…

Αρχιμ. Πορφύριος, Ηγούμενος Ι.Μ. Τιμ. Προδρόμου Βέροιας
Δεν αξιώθηκα να πάω στο ιερό νησί της Χαλκίδας για να προσκυνήσω. Κάποια φορά που ξεκινήσαμε, έριξε τόσο χιόνι, που δεν μπορέσαμε να πάμε έξω από την πόλη.
Άκουσα όμως μία απίθανη ιστορία με τον άγιο αυτόν, και την καταγράφω. Πριν χρόνια, ένα λεωφορείο με κυρίες μεγάλης ηλικίας πήγαν προσκύνημα στον Άγιο Γιάννη τον Ρώσο. 
Read More

Άγιος Πορφύριος: Όταν λέμε «Βλέπει ο Θεός», τι εννοούμε;

Ο άνθρωπος έχει τέτοιες δυνάμεις, ώστε να μπορεί να μεταδώσει το καλό ή το κακό στο περιβάλλον του. Αυτά τα θέματα είναι πολύ λεπτά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Πρέπει να βλέπομε το καθετί με αγαθό τρόπο. Τίποτα το κακό να μη σκεπτόμαστε για τους άλλους. Κι ένα βλέμμα κι ένας στεναγμός επιδρά στους συνανθρώπους μας.
Read More

Πώς πάει ο ζήλος σου;

Αναγνωστόπουλος Στέφανος (Πρεσβύτερος)
Σ’ ένα άρθρο από το περιοδικό «ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ» (1-11-1956), το οποίο είχε φυλάξει στο αρχείο του ο αείμνηστος Γέροντας, πατήρ Αρσένιος Κομπούγιας, του ησυχαστηρίου «Παναγία η Γοργοεπήκοος» στη Ναύπακτο, γράφει το εξής σημαντικό γεγονός:
Read More

Από κατολισθήσεις κινδυνεύει πάλι η Παναγία Σουμελά

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τον άμεσο κίνδυνο να υποστεί σοβαρές ζημιές από κατολισθήσεις βράχων η Παναγία Σουμελά, το ιστορικό και θρησκευτικό σύμβολο της Ορθοδοξίας στον Πόντο, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu Haberajansı, επικαλούμενο σχετική δήλωση του τοπικού διευθυντή του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού, İsmail Kansız.
Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρει η σχετική είδηση, αποφασίστηκε για να γίνουν κάποια έργα προστασίας από τις αναμενόμενες κατολισθήσεις να κλείσει ο ιερός χώρος για τους επισκέπτες από την πρώτη Μαΐου μέχρι τις 9 Μαΐου.
Read More

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις φορολογικές δηλώσεις

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή στο TAXISnet για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.
Οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεση τους ενάμιση μήνα ως και το τέλος Ιουνίου που λήγει η προθεσμία να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση η οποία παρουσιάζει σημαντικές διαφορές ως προς τη συμπλήρωσή της σε σχέση με την περυσινή.
Read More

Τα Θυρανοίξια Ναού στη Βενετία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιταλίας (ΦΩΤΟ)

Στο Μέστρε της Βενετίας ο Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ.Γεννάδιος τέλεσε τα Θυρανοίξια Ναού παρουσία πλήθους κόσμου.
Read More

Την Κούβα θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στην Κούβα από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, μεταβαίνοντας κυρίως στην Αβάνα και το Σαντιάγο ντε Κούβα, ανακοίνωσε σήμερα η Κουβανική Επισκοπική Διάσκεψη.
Η Διάσκεψη των καθολικών επισκόπων της Κούβας έχει τη χαρά να ανακοινώσει ότι ο Άγιος Πατέρας θα είναι στην Κούβα από το Σάββατο 19 έως την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου φέτος», σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.
Read More

Μερικές χαριτωμένες διδαχές του Οσίου Παΐσίου του Αγιορείτου

Oι Άγιοι δεν είναι κορόιδα
Γέροντα, με όλα αυτά που κάνουν οι άγιοι, όταν ζουν, δεν φοβούνται να μην πέσουν σε υπερηφάνεια;
Read More

Μην περιμένεις να βρεις τον εαυτό σου για να ξεκινήσεις...

 Περιμένεις μέρες, μήνες, χρόνια, σε ένα στημένο ραντεβού.
Δεν ήρθε ακόμη. Δεν φάνηκε. Άργησε πολύ, τόσο που μάτωσαν τα μάτια στην αναμονή, τόσο που ράγισε η καρδιά στην προσμονή.
Read More

Στην γη του Αγίου Όρους ο Γέροντας Σπυρίδων Μικραγιαννανίτης (ΦΩΤΟ)

Πλήθος Γερόντων από Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους αλλά και Αρχιερείς από την Ελλάδα αποχαιρέτησεαν τον Γέροντα Σπυρίδωνα που εκοιμήθη χθες.
Χθες το απόγευμα εψάλη η Μοναχική Εξόδιος Ακολουθία στη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης και ακολούθως ετάφη σε κοντινό χώρο.
Read More

Ο πρώτος τεχνητός εγκέφαλος

Ερευνητές στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, παρουσιάζοντας ένα απλό λειτουργικό τεχνητό νευρωνικό κύκλωμα.
Για πρώτη φορά, ένα τέτοιο κύκλωμα, που προσπαθεί να μιμηθεί τον ανθρώπινο εγκέφαλο, αποτελείται από περίπου 100 τεχνητές συνάψεις και είναι λειτουργικό, καθώς μπορεί να εκτελέσει μία απλή ανθρώπινη εγκεφαλική λειτουργία: την ταξινόμηση μίας εικόνας.
Read More

Προσευχή για άρρωστο

Προσευχή Υπέρ Υγείας αρρώστου για να την χαρίζει ο Θεός
Δέσποτα παντοκράτορ, ιατρέ ψυχών και σωμάτων, ο ταπεινών και ανυψών, παιδεύων και πάλιν ιώμενος, τους ασθενούντας αδελφούς ημών επίσκεψαι εν τω ελέει σου.
Read More

Θαύμα Αγίου Ραφαήλ-«Ο Άγιος εισάκουσε την προσευχή σου»

Η κ. Δ. Π., είδε ένα όνειρο ότι βρισκόταν στο Εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ στο Άνω Σούλι Μαραθώνος, μαζί με πλήθος κόσμου.
 Στον Ιερό Βράχο του Αγίου Ραφαήλ είδε ότι βρισκόταν μια μεγάλη ολόσωμη εικόνα του Αγίου Ραφαήλ, αλλά υπήρχαν και κάποια βελούδα και άλλα υφάσματα αγίας τραπέζης μπροστά στην εικόνα του Αγίου Ραφαήλ και δεν μπορούσαν να περάσουν οι υπόλοιποι προσκυνητές στον Άγιο Ραφαήλ να Τον προσκυνήσουν. Και σκέφτηκε η κ. Δ.:
Read More

Πολιτικός καβγάς για τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πύργου

«Εχθές και κατά την διάρκεια της εκπομπής του Ν. Νικολόπουλου, βουλευτή Αχαΐας των ΑΝΕΛ, «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» εμφανίστηκε η πρώην βουλευτής Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, εκ Ζαχάρως ορμώμενη, η οποία δημοσίως εξέφρασε την αγανάκτηση της για το ότι ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας δεν έχει χρηματοδοτηθεί ανάλογα με την αξία του από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ «γενναίας» χρηματοδότησης από τον Ηλείο πρώην υπουργό Πολιτισμού έτυχε ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της πόλης του Πύργου, παρόλο που αποτελεί ήσσονος αξίας και σημασίας μνημείο, κατά την άποψή της. 
Read More

O κροίσος Μαλοφέεφ υπέρ της Ορθόδοξης Συμμαχίας

Ο δισεκατομμυριούχος, Κονσταντίν Μαλοφέεφ, στον οποίο αποδίδουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, αλλά και στην εξέγερση του Ντονμπάς, μιλάει για το πώς θέλει ο ίδιος να γίνει η Ρωσία, και την παγκόσμια αποστολή της σε συνέντευξη στην Gazeta.ru
Ε – Gazeta.ru: Tον τελευταίο χρόνο γίνατε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στα (ρωσικά) ΜΜΕ. Μάλιστα, γράφουν πάντα για σας με έναν συνωμοτικό τόνο, τη στιγμή μάλιστα που δεν είστε ούτε πολιτικός, ούτε Ολιγάρχης. Τι είστε τελικά;
Read More

Βατικανό: Χιλιάδες παιδιά επισκέφτηκαν τον Πάπα

Η Αίθουσα Ακροάσεων του Πάπα Παύλου του έκτου στο Βατικανό γέμισε από χαρούμενες παιδικές φωνές. 7000 παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων είχαν την ευκαιρία να δουν τον Πάπα Φραγκίσκο και να θέσουν τα ερωτήματα τους. Την εκδήλωσε διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Εργοστάσιο της Ειρήνης».
Read More

Τα Κατηχητικά Σχολεία, απάντηση στους είρωνες της Ορθοδοξίας

 Η μεγάλη γιορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 10/5 στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας.
Ενώπιον του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, πολλών Κληρικών και πλήθους γονέων και παιδιών, οι νέοι της Τοπικής μας Εκκλησίας, παρουσίασαν ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό και θεατρικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στη θάλασσα, με γενικό τίτλο «θάλασσα κι αλμυρό νερό». Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε το Γραφείο Νεότητας της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: