Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σύμβαση πρόκληση στα χέρια του Κουρουμπλή


logo newsletter
 
 
 

Σύμβαση πρόκληση στα χέρια του Κουρουμπλή

Αυτή η χώρα δεν λέει να αλλάξει. Κάποιοι προωθούν στο υπουργείο Υγείας μία σύμβαση, η οποία αφορά την εγκατάσταση πληροφοριακών συστημάτων στα νοσοκομεία, αλλά υπάρχουν τόσο σοβαρά τεχνικά και νομικά προβλήματα, που για μια ακόμη φορά ετοιμαζόμαστε να «πετάξουμε» ένα κάρο χρήματα απλώς για να τα απορροφήσουμε...
Περισσότερα

ΠΟΥ-Κουρουμπλής: Συμφωνήθηκε η προώθηση του «σχεδίου 100 σημείων»

Τη βοήθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ζήτησε ο Υπουργός  Υγείας για μια σειρά ζητημάτων, μεταξύ αυτών και για τον «επαναπροσανατολισμό» του προγράμματος για την ΠΦΥ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την προώθηση του "Σχεδίου 100 σημείων", του Γ. Μπασκόζου. Το διαχωρισμό του κόστους έρευνας από την τελική τιμή των φαρμάκων, πρότεινε ο κ. Κουρουμπλής!
Περισσότερα

Μετά τις βιταμίνες και φάρμακα σε σούπερ μάρκετ!

Παυσίπονα, σιρόπια, αλοιφές... Όχι μόνο τα έβαλε στο ράφι, αλλά τα διέθετε και με «καπέλο» επί της Ανώτατης Λιανικής Τιμής.
Περισσότερα

Κατανεμήθηκαν 906 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατανομής 706 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων.
Περισσότερα

Περιμένοντας τον (Γ-)Κοντό...

Στο ομώνυμο θεατρικό έργο, οι δύο χαρακτήρες περιμένουν την άφιξη μιας υπερβατικής φιγούρας που θα τους σώσει, αλλά δεν έρχεται ποτέ. Στη δική μας πραγματικότητα, ο ΠΙΣ περιμένει ακόμη από το Δημήτρη Κοντό, την εφαρμογή των προτάσεών του για τον έλεγχο των διαγνωστικών εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, χωρίς αυθαίρετες περικοπές.
Περισσότερα

Επενδύσεις 285 εκατ. δολ. στη Σουηδία από την AstraZeneca

Το ποσό των 285 εκατ. δολ. σχεδιάζει να επενδύσει στη Σουηδία η φαρμακευτική επιχείρηση AstraZeneca, με στόχο να διευρύνει την παραγωγή βιοτεχνολογικών φαρμάκων.
Περισσότερα

Νέο θεραπευτικό πεδίο για την λιπώδη νόσο του ήπατος βλέπ&epsepsilon;ι η Novo Nordisk

Τα πρόσφατα δεδομένα κλινικών μελετών που δείχνουν ότι το Victoza, το φάρμακο για τον διαβήτη εξετάζει η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk, καθώς εντοπίζονται επιπλέον δυνατότητες στην αντιμετώπιση της λιπώδους νόσου του ήπατος, ένα νέο θεραπευτικό πεδίο για την ανάπτυξη φαρμάκων.
Περισσότερα

Σε απεργιακό "κλοιό" το υπουργείο Υγείας

Αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ζητούν γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές Υγείας και Πρόνοιας που απεργούν πανελλαδικά σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου. Καθ’ όλο το 24ωρο, θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.
Περισσότερα

Έγκλημα στο Δαφνί: Τι έδειξαν νεκροψία και ΕΔΕ

Τα αποτελέσματα των πορισμάτων τόσο της νεκροψίας, που διενήργησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, όσο και της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης  για το θάνατο στο ΨΝΑ, ανακοίνωσε το Υπ. Υγείας. Τι δηλώνει στο Virus ο Διοικητής.
Περισσότερα

Κατέληξαν δύο τραυματίες από την έκρηξη στα ΕΛΠΕ

Τραγική εξέλιξη είχε σήμερα η κατάσταση των τραυματιών από την έκρηξη στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Δύο εκ των τραυματιών άφησαν την τελευταία τους πνοή σε Αττικόν και Θριάσιο.
Περισσότερα

Στρατηγική συνεργασία μεταξύ Merck Serono και Illumina

Σε συνεργασία προχώρησε η Merck Serono, ο βιοφαρμακευτικός τομέας της Merck, και η Illumina, Inc., προκειμένου να επεκτείνουν την ανάπτυξη μιας διαγνωστικής μεθόδου επόμενης γενιάς με βάση τις αλληλουχίες, που αφορά τον τομέα της Ογκολογίας, για κλινικές μελέτες στοχευμένων θεραπειών για τον καρκίνο.
Περισσότερα

SPARK: Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Θετικών Επιστημών

Τη δυνατότητα να βιώσουν με μοναδικό τρόπο την καθημερινότητα του επιστήμονα μέσω δραστηριοτήτων διερευνητικής μάθησης και να αποκτήσουν γερά θεμέλια ως προς τη μέθοδο και την ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας θα έχουν οι μαθητές των εκπαιδευτήριων Κωστέα-Γείτονα για πρώτη φορά μέσω της συμμετοχής τους στο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Θετικών Επιστημών, SPARK.
Περισσότερα

Ενημερωτική εκδήλωση για τη θρομβοεμβολή

Τι πρέπει να γνωρίζω για τις θρομβώσεις; Πότε πρέπει να απευθυνθώ στο γιατρό; Τι πρέπει να προσέχω; Ειδικοί γιατροί θα δώσουν απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα που θα τους θέσει το κοινό, στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αγώνας κατά της Θρομβοεμβολής», στις 21 Ιουνίου στο Πολεμικό Μουσείο.
Περισσότερα

5η Επιστημονική Διημερίδα Ναυτικής και Ταξιδιωτικής Ιατρικής

Ένα εντατικό σεμινάριο από εξέχοντες επιστήμονες σχετικά με την Ιατρική στη Θάλασσα και την Ιατρική των Καταδύσεων, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στην 5η Επιστημονική Διημερίδα Ναυτικής και Ταξιδιωτικής Ιατρικής, 22-23 Μαΐου στον Πόρο (Σχολείο Συγγρού).
Περισσότερα

Εξωσωματική γονιμοποίηση - Αλήθειες ή ψέματα;

Να ρίξει φως σε ένα θέμα που απασχολεί πολλά ζευγάρια, θα επιχειρήσει η διαδραστική εκδήλωση για την εξωσωματική γονιμοποίηση, που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας», που διοργανώνεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου την Τετάρτη 27/5.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: