Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Διατροφικός Σύμμαχος: Ανακαλύψτε τα οφέλη του σταφυλιού στον ανθρώπινο οργανισμό

Το σταφύλι είναι ένας πολύτιμος διατροφικός σύμμαχος για τον ανθρώπινο οργανισμό μιας και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες.
Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, τα οφέλη του δεν αφορούν μόνο στην καλύτερη υγεία του οργανισμού αλλά και στην ομορφιά μιας και γίνεται αρωγός για λαμπερό και υγιές δέρμα. Δείτε πιο κάτω τις ευεργετικές συνέπειες του σταφυλιού στον ανθρώπινο οργανισμό.
Read More

Συγκινητική Ιστορία Μητέρα 100 ετών βρήκε την κόρη της μετά από 77 χρόνια

Αμερικανίδα 100 ετών, η Minka Disbrow, ξαναείδε μετά από 77 χρόνια την κόρη της, την οποία αναγκάστηκε να αποχωριστεί όταν ήταν ακόμη μωρό.
Η Disbrow είχε πέσει θύμα βιασμού όταν ήταν 16 ετών και η αυστηρή τότε κοινωνία την είχε υποχρεώσει να δώσει για υιοθεσία το παιδί που προέκυψε από το βιασμό της.
Read More

Ζωντανή Μετάδοση: Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Θεσσαλονίκη

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πλατεία Ιπποδρομίου της Θεσσαλονίκης τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον οποίο θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος.
Read More

Μην καταδικάζει κανέναν στην κόλαση…

Γέρων Αρχιμ Σπυρίδων Λογοθέτης
Ακούγεται συχνά και λένε, ότι, «εν τω Άδη ουκ έστι μετάνοια».
Και υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να σωθούν οι άνθρωποι, που δεν πρόλαβαν να μετανοιώσουν έμπρακτα, για τις αμαρτίες τους, εν όσω ζούσαν ακόμα στην γη.
Read More

«Εζήτει ιδείν τον Ιησούν…»

Κάθομαι, διαβάζω και οδοιπορώ μέσα στους λόγους της χάριτος. Κάθε λέξη είναι παράθυρο. Εάν την ανοίξεις, το φως ορμητικά θα εισβάλει.
Κάθε γραμμή είναι δρόμος. Εάν τον ακολουθήσεις θα συναντήσεις τη ζωή σου, την ψυχή σου, την ύπαρξή σου ολόκληρη. Συναντάς τον τελώνη με σύζυγο του τη συναίσθηση, το Φαρισαίο με την έπαρση, τον νεαρό με τον πλούτο, το νομικό με την ειρωνεία, την πόρνη με την αμαρτία, το ληστή με την ομολογία, το Ζακχαίο με τον πόθο.
Read More

Κι επισήμως στις 26 Μαΐου η πλήρωση των κενών μητροπολιτικών θέσεων

Την προσεχή Τρίτη 26 Μαΐου θα συνεδριάσει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος ώστε να πληρωθούν τα κενά στις Μητροπόλεις Κεφαλληνίας, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
Read More

Απόδοση του Πάσχα!

Αρχιμ.Δανιήλ Γ. Αεράκη, «Πάσχα Κυρίου»
Η Ανάσταση συνεχίζεται! Αυτό δείχνει και η γιορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.
Τα ιδία γράμματα της νύχτας της Αναστάσεως, ακούγονται και κατά την Απόδοση του Πάσχα. Τελείται μια μέρα πριν απ’ τη γιορτή της Αναλήψεως.
Read More

Ακόμη ένα ζευγάρι Γερμανών πληρώνει το μερίδιό του από το κατοχικό δάνειο

Το παράδειγμα άλλων συμπατριωτών τους που προηγήθηκαν στο Ναύπλιο και το Ηράκλειο της Κρήτης και ίσως και αλλού, αποφάσισε να ακολουθήσει ένα ζευγάρι Γερμανών φιλελλήνων που έχουν πολύ στενούς δεσμούς με την Αρχαία Ολυμπία.
Read More

Ο Βεροίας Παντελεήμων σε εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 19 Μαΐου το βράδυ διοργανώθηκε στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας εκδήλωση, από τον μορφωτικό Σύλλογο Βέροιας «Καλλιθέα», αφιερωμένη στα 353000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Read More

Περί Ελεημοσύνης… Στα Μάτια του Θεού είναι μέγας

Κάποτε που βάδιζα με τον άγιο στην πλατεία της πόλεως, βλέπω δεξιά μου έναν άνθρωπο κάτι να ψιθυρίζει.
Τον ακολουθούσαν πολλοί φτωχοί ζητώντας του βοήθεια.
Read More

Συνεχίζονται οι Πιέσεις προς την Ελλάδα. Η Κρίση είναι Κοντά. Έρχονται αναταραχές στα Βαλκάνια!

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Μη Βίαιων Δράσεων και Στρατηγικής (CANVAS), σχεδιάζει τις Αναταραχές στα Σκόπια και τα Βαλκάνια
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Read More

Ο άνθρωπος σαν Ναός του Θεού…

Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς
Εδώ βρίσκεται το θείο γνώρισμα της ανθρώπινης ύπαρξης: ότι ο Θεός την γεμίζει, ότι ο Θεός γίνεται το περιεχόμενο της, ότι ο Θεός ζει σ’ αυτήν σαν σε δικό του ναό, οίκο του, σώμα του.
Read More

Τον Σεπτέμβρη εγκαινιάζεται η Θεολογική Σχολή στην Λευκωσία

Σε έκτακτη συνεδρία της, υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου ενημερώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο για την ίδρυση Θεολογικής Σχολής εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της Ιερά Συνόδου, η έναρξη λειτουργίας της Σχολής προγραμματίζεται για τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Read More

Άσχημη γεύση στο στόμα; Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες

Η άσχημη γεύση στο στόμα, γνωστή ως δυσγευσία, είναι ένα κοινό σύμπτωμα που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους.
Η γαστρεντερική παλινδρόμηση, η παρωτίτιδα, η κακή στοματική υγιεινή, η λήψη φαρμάκων και το κάπνισμα είναι μερικοί από αυτούς.
Read More

Συνέδριο στη Βιέννη για τη διάκριση και μισαλλοδοξία κατά των Χριστιανών (Φώτο)

Συνέδριο για την αποτροπή και καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας σε βάρος των χριστιανών με έμφαση σε εγκλήματα κινούμενα από το μίσος, τον αποκλεισμό από την κοινωνία, την περιθωριοποίηση και την καταπάτηση δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2015 στη Βιέννη.
Στο συνέδριο το οποίο διεξάχθηκε από την αιγίδα του Γραφείου του ΟΑΣΕ για δημοκρατικούς θεσμούς και ανθρώπινα δικαιώματα έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ, των θρησκευτικών κοινοτήτων και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Read More

Σε ανθρώπινο σφάλμα οφείλεται η τραγωδία στα διυλιστήρια Ασπροπύργου σύμφωνα με το πόρισμα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το τραγικό δυστύχημα στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το πόρισμα που παραδόθηκε χθες στη διοίκηση των ΕΛΠΕ, αναφέρει πως η αιτία του συμβάντος οφείλεται σε ανθρώπινο σφάλμα.
Read More

Άγιος Παΐσιος: Ο Θεός παρακολουθεί όχι μόνον τον άνθρωπο, αλλά και όλο το σύμπαν

«Μνήμη Θεού» σημαίνει ότι ο νους είναι στον Θεό, ζει ο άνθρωπος τον Θεό, οπότε βλέπει παντού τον Θεό.
Αυτός που κατορθώνει να έχει συνέχεια τον νου του στον Θεό, αισθάνεται συνέχεια την παρουσία του Θεού και συγκλονίζεται από ευγνωμοσύνη, γιατί όλα τα βλέπει ως ευλογία του Θεού
Read More

Με αξιώσεις η υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Νικολάου Χαρτουλιάρη


Στο Τριπόσωπο για την μητρόπολη Κεφαλληνίας, είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται και το όνομα ενός άξιου κληρικού, ιδιαίτερα χαμηλών τόνων.
Ο λόγος για τον αρχιμανδρίτη Νικόλαο Χαρτουλιάρη προϊστάμενο του Ιερού Προσκηνύματος της Παναγίας της Ελευθερώτριας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας.
Read More

Ιωσήφ Βατοπεδινός- Τότε το θέλημα του Θεού καλύπτεται καθώς ο ήλιος από τα σύννεφα!

Η επιθυμία μας συγκεντρωνόταν στην γνώση του θείου θελήματος.
Με ποιό τρόπο μπορεί κάποιος να γνωρίσει το θείο θέλημα; Μας έλεγε· «γι’ αυτό ρωτάτε, παιδιά, που είναι το βασικότερο πράγμα;».
Read More

Η Αρμενική εκκλησία διεκδικεί τις περιουσίες που κατασχέθηκαν

Αγωγή που κατέθεσε η Αρμενική Εκκλησία στην Τουρκία για να ανακτήσει την αρχαία έδρα της, η οποία κατασχέθηκε πριν από έναν αιώνα, κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Αρμενίων, είναι το «πρώτο νομικό βήμα» για την διεκδίκηση όλων των χαμένων περιουσιών των Αρμενίων που κατασχέθηκαν από τους Τούρκους.
Ο Αρμένιος Καθολικός της Κιλικίας Αράμ Α” είπε επίσης ότι αν οι τουρκικές δικαστικές αρχές απορρίψουν την αγωγή θα «βαθύνει το χάσμα» ανάμεσα στην Τουρκία και τα 10 εκατομμύρια ανθρώπους της αρμενικής διασποράς.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: