Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #513
Η νέα ταινία του Αλέξη Αλεξίου, με τίτλο Τετάρτη 04:45 προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον, ενώ στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το κύκνειο άσμα του Γιάννη Λάμπρου, το ντοκιμαντέρ Ρυθμοί Αιγαίου, που ολοκληρώθηκε από τους συνεργάτες του. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο αφιέρωμα με τίτλο Best Of No 1 μια αναδρομή στις καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν τη χρονιά που πέρασε.  
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (21-27/05/2015)
ΤΕΤΑΡΤΗ 04:45
Αλέξης Αλεξίου
Ελλάδα-Γερμανία-Ισραήλ, 2015
 
ΡΥΘΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γιάννης Λάμπρου, Κωνσταντίνος Μπλάθρας
Ελλάδα, 2013
 
 
 
Best Of Νο 1
Με μια αναδρομή στις καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν τη χρονιά που πέρασε, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει από τις 21 έως τις 24 Μαΐου 2015, ένα πρώτο Best Of προβάλλοντας ταινίες που κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού και φέρνουν στην οθόνη τέσσερα αριστουργήματα με την υπογραφή σπουδαίων δημιουργών:  Η γλώσσα της πεταλούδας του Χοσέ Λουίς Κουέρδα, Σταυροί στο μέτωπο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Άμλετ του Γκριγκόρι Κόζιντσεφ και Νότος του Βίκτορ Ερίθε, προσκαλούν τους θεατές σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία.
 
Έναρξη καταθέσεων για την Αγορά του 56ου ΦΚΘ 
Η Αγορά, το αναπτυξιακό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καλεί τους ενδιαφερόμενους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τα κινηματογραφικά τους σχέδια και τις ταινίες τους στα τμήματα Crossroads, Works in Progress και Film Market.
Αγορά Film Market (7-14 Νοεμβρίου 2015) 11ο Φόρουμ Συμπαραγωγών CROSSROADS (10-13 Νοεμβρίου 2015) Agora Works in Progress (12 Νοεμβρίου 2015)
 
Festival Shop: Η προσφορά του μήνα 
Τον Μάιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Ισπανικός κινηματογράφος για τον νέο αιώνα: η σύγχρονη ματιά. Συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος στον νέο ισπανικό κινηματογράφο, με ενδιαφέροντα εισαγωγικά κείμενα και κριτικά σχολιασμένη φιλμογραφία.
Τιμή προσφοράς: 2,00€

 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Η προσφορά ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» από τις 22:30 και μετά, εκτός Παρασκευής και Σαββάτου, με την έκδοση εισιτηρίου κανονικής τιμής (7,50 €). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: