Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗΣ

cid:image003.jpg@01D2344D.F1EFB3B0
έκθεση ζωγραφικής “Saints in Carousel του Θωμά Τουρναβίτη πρόκειται να εγκαινιαστεί στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 20:00. Πρόκειται για την ολοκαίνουρια σειρά του Θωμά Τουρναβίτη η οποία θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τον Τεχνοχώρο και θα συνεχίσει την πορεία της σε άλλες γκαλερί της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Ο Θωμάς Τουρναβίτης δημιουργεί πορτραίτα ανθρώπων λουσμένα στο φως του ήλιου και με την αίσθηση της κίνησης αέναα παρούσα. Συγκεντρώνει στιγμές και τόπους, έθιμα και ηθικούς κώδικες δημιουργώντας λαογραφικές συνθέσεις οικείες και συγχρόνως άκρως νοσταλγικές, ενώ παράγει σκηνές με πρωταγωνιστές ανθρώπους της Ελλάδας του σήμερα υπονοώντας μια Ελλάδα που βρίσκεται στα όρια της λησμονιάς και της εξαφάνισης.
Όπως αναφέρει η ιστορικός τέχνης, Αννίτα Πατσουράκη: «Η ζωγραφική τέχνη του Θωμά Τουρναβίτη κατευθύνεται από διδαχές, θεωρητικής και τεχνικής παιδείας,  εμπνευσμένες από ιδανικά και διαχρονικές ηθικές αξίες. Ακολουθώντας βήματα και χνάρια πίστης, σε όσα διδάχθηκε ως ιερά και όσια, τα καταγράφει με συνοπτικό περιεχόμενο στις συνθέσεις του, υπονοώντας γεγονότα και τιμώντας πρόσωπα. Κοινωνικά επεισόδια, συμβάντα σε εξέλιξη και χαρακτήρες της πόλης συνυπάρχουν με νοσταλγία στο υπαίθριο περιβάλλον μιας ατμόσφαιρας οικείας σε όλους και συγχρόνως οικουμενικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: