Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Όλα έτοιμα για την Autonomia EXPO 2009 στις 15, 16 και 17 Μαΐου 2009 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

(ΑΠΟ http://www.disabled.gr/)
Ακόμη δεν τελείωσε η Autonomia EXPO 2008 και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι έτοιμο για την Autonomia EXPO 2009, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και πάλι, μιας και φέτος στη διοργάνωση του 2008 το ΣΕΦ μας έβγαλε ασπροπρόσωπους.
Εξάλλου, το ΣΕΦ είναι το μόνο εκθεσιακό κέντρο που εξυπηρετείται από προσπελάσιμα μέσα μαζικών μεταφορών, που είναι ο μοναδικός αξιόπιστος τρόπος για τις μεταφορές των ανθρώπων με πολύ σοβαρές αναπηρίες. Η Autonomia EXPO από την πρώτη της διοργάνωση το 2007 κατόρθωσε και έγινε θεσμός, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς εδώ στο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ δύσκολα το συνειδητοποιήσαμε.
Για κάποιους από εμάς το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και η Autonomia EXPO είναι χειροποίητα «παρεΐστικα» χόμπι και τα γιορτάζουμε σαν να είναι μικρά παιχνιδάκια.
Ας μην κρυβόμαστε, τόσο το http://www.disabled.gr/ όσο και το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ σαν παιχνιδάκια ξεκίνησαν.
Το «κακό» είναι πως για κάποιους από εμάς εξακολουθούν και είναι παιχνιδάκια και δύσκολα τα παίρνουμε στα σοβαρά, όμως η επιτυχία τους εξαρτάται από αυτήν ακριβώς την μεταχείριση - γιατί όταν δεν βλέπεις την υποστήριξη τρυφερά, τότε οδηγείσαι σε περίεργα μονοπάτια. Ακόμη και στη διοργάνωση του 2008 που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με γενικευμένες απεργίες, όταν δεν υπήρχε σταγόνα βενζίνης για να κινηθούν τα αυτοκίνητα και τη στιγμή που τα φορτηγά και τα λιμάνια βρίσκονταν σε απεργία, η Autonomia EXPO στήθηκε με περίπτερα και με βοηθήματα και γέμισε κόσμο σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έδωσε για μία ακόμη φορά ένα ακόμη μάθημα επιβίωσης, και τη στιγμή που όλες οι επαγγελματικές εκθέσεις ακύρωναν τη διοργάνωσή τους, η Autonomia EXPO συνέχισε. Είναι πλέον βέβαιο ότι η Autonomia EXPO το 2009 θα είναι ένα ακόμη γεγονός αυθεντικής έκφρασης της αναπηρίας, γιατί πίσω από την Autonomia EXPO των περιπτέρων, των προϊόντων και υπηρεσιών αποκατάστασης και ανεξάρτητης διαβίωσης, υπάρχει και η Autonomia EXPO των επισκεπτών και των διαδρόμων! Μοναδική ευκαιρία: Γιατί η Autonomia EXPO είναι μοναδική ευκαιρία για να δούμε σε πραγματική κλίμακα όλα τα προϊόντα και όλες τις υπηρεσίες για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική αγωγή και την ανεξάρτητη διαβίωση συγκεντρωμένα, να μιλήσουμε γι’ αυτά, να τα ελέγξουμε, και όταν είναι δυνατό να τα δοκιμάσουμε.
Γιατί είναι μια μοναδική ευκαιρία να μιλήσουμε ακόμη και στους διαδρόμους με τους άλλους επισκέπτες που συναντούμε και φαίνεται να έχουν βρει διαφορετικές λύσεις από εμάς για τις ίδιες δραστηριότητες. Διαρκείς εκθέσεις (όμως αλλού): Σε άλλα κράτη που έχουν ανεπτυγμένες βιομηχανίες προϊόντων και υπηρεσιών για την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση λειτουργούν μικρές εκθέσεις από εξειδικευμένα ινστιτούτα σε εξοπλισμένα διαμερίσματα, σχεδόν σε κάθε πόλη, και γι’ αυτό αυτές οι τεχνολογίες είναι πιο προσιτές, αυτονόητες, κοντά στον κοινό νου του ανθρώπου που ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας, αλλά και του επαγγελματία και του επιστήμονα ή του οποιουδήποτε άλλου που ενδιαφέρεται σοβαρά για τους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: