Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο περίπτερο του Π.Σ. στην 73η Δ.Ε.Θ. - Εγκαίνια του πυροσβεστικού περιπτέρου

(ΠΗΓΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ http://www.fireservice.gr/) Το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε, στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης ξενάγησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας.
Ο κ. Καραμανλής είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά το σύγχρονο ατομικό εξοπλισμό, που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες σε όλους τους τομείς δράσης τους, ενώ πριν αναχωρήσει, ο Αρχηγός του επέδωσε ως αναμνηστικό δώρο τον παραδοσιακό θυρεό του Σώματος περιστοιχισμένο από το στεφάνι της Βεργίνας.
Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να υπογράψει και στο βιβλίο επισκεπτών του περιπτέρου, όπου σημείωσε τα εξής: «Θερμά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό, την αυτοθυσία, την μεγάλη κοινωνική προσφορά».
Μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του περιπτέρου από τον Υπουργό Εσωτερικών.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «εγκαινιάζουμε φέτος το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος του ενιαίου Υπουργείου Εσωτερικών σε μία στιγμή που το Π.Σ. δίνει ακόμα στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, τη δική του μάχη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον», υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι «ο αγώνας συνεχίζεται». Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός ευχήθηκε στο προσωπικό του Π.Σ. «Καλή επιτυχία, να είναι ο Θεός μαζί σας, να είστε γεροί και δυνατοί και να αντέχετε».
Προηγούμενα, μίλησε ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Έχουμε πλήρη επίγνωση του περιβάλλοντος στο οποίο καλείται να ανταποκριθεί το Πυροσβεστικό Σώμα.
Προχωρούμε με συγκεκριμένο Σχέδιο Πορείας, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την πολιτική προστασία της χώρας. Θέλουμε οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και να νιώθουν σιγουριά».
Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν, εκτός της πολιτικής ηγεσίας του Σώματος, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, των Ο.Τ.Α., των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και μεγάλος αριθμός αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων.
Μετά τα εγκαίνια του πυροσβεστικού περιπτέρου, ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε το ενιαίο περίπτερο του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο συμμετείχε φέτος, για πρώτη φορά, μαζί με όλους τους άλλους υπαγόμενους φορείς, και το Πυροσβεστικό Σώμα, με οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό.
Διαβάστε τις ομιλίες και δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: