Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Έτοιμο το Πεκίνο για την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων

(ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ http://www.paralympic.gr/)
Δελτίο Τύπου
Ο 18 χρονος κολυμβητής Νίκος Τσότρας θα είναι σήμερα (Σάββατο 6/9/2008) ο δεύτερος κατά σειρά λαμπαδηδρόμος στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής της ιερής φλόγας με κατεύθυνση το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου.
Ο «Βενιαμίν» της Ελληνικής Ομάδας θα τρέξει στις 09:00 π.μ. στο φινάλε της λαμπαδηδρομίας, που θα φτάσει το βράδυ της ίδιας ημέρας στον βωμό των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων (6-17 Σεπτεμβρίου 2008).
Σήμερα Σάββατο (6 Σεπτεμβρίου 2008) ξεκινούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες με μια λαμπρή Τελετή Έναρξης που θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών.
Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές περισσότεροι από 8000 ηθοποιοί, χορευτές και ερμηνευτές συμμετέχουν στην τελετή. Το καλλιτεχνικό μέρος της τελετής θα λάβει χώρα σε τρεις διαφορετικές σκηνές που κατασκευάστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου.
Ονομάζεται «Φωλιά του Πουλιού» χάρη στο εξωτερικό ατσάλινο δικτύωμα βάρους 42.000 τόνων.
Ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Δεκέμβριο του 2003 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2008. Η Τελετή Έναρξης αναμένεται να είναι μια μουσική υπερπαραγωγή που έχει σαν επένδυση χρώματα, φώτα και φυσικά, πυροτεχνήματα.
Κεντρική ιδέα είναι η συνεχόμενη προσπάθεια του ανθρώπου που ποτέ δεν εγκαταλείπει.
Στο καλλιτεχνικό μέρος της τελετής θα εμφανιστούν συνολικά 4935 κουστούμια.
Για τη σύνθεση του μουσικού μέρους δαπανήθηκαν 180 ώρες και υπεύθυνοι για την προσπάθεια αυτή είναι 3 συνθέτες, που δημιούργησαν συνολικά 98 λεπτά και 21 δεύτερα μουσικής πανδαισίας. Η χώρα μας θα μπει στο Ολυμπιακό Στάδιο της κινεζικής πρωτεύουσας (Φωλιά του πουλιού) 69η, ανάμεσα στις περίπου 140 χώρες που θα παρελάσουν.
Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας είναι ο πρωταθλητής της κολύμβησης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα αποτελείται από 69 αθλητές (53 αθλητές και 16 αθλήτριες) που θα αγωνιστούν σε 11 αθλήματα:
Άρση Βαρών σε πάγκο, Κολύμβηση, Μπότσια, Ποδηλασία, Σκοποβολή, Στίβο, Τοξοβολία, Τζούντο, Ιστιοπλοΐα, Ξιφασκία με αμαξίδιο και Τένις με αμαξίδιο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν (δωρεάν) φωτογραφίες από τη διαμονή των αθλητών και των αθλητριών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στο Πεκίνο, τις προπονήσεις, τους αγώνες, τις απονομές μεταλλίων κ.λ.π. στο http://picasaweb.google.com/stratisvoya/

Δεν υπάρχουν σχόλια: