Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΑΓ.ΟΡΟΥΣ

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Συλλαλητήριο διοργανωνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην είσοδο το Αγ. Όρους στην Ουρανούπολη, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι και με κύριο αίτημα την κατάθεση στην Βουλή των Ελλήνων νομοσχεδίου κατάργησης των χρυσόβουλων συγγυλίων και άλλων συναφών τίτλων με τους οποίους δίδονται ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην εκκλησία και τις μονές σε όλη την επικράτεια.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.
Όπως αναφέρει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση των διεκδικήσεων των μοναστηριών δεν είναι να πρόσκαιρο σκάνδαλο κάποιων πολιτικών προσώπων μόνο και δεν περιορίζεται στις ανταλλαγές - καταπατήσεις και συναλλαγές της μονής του Βατοπαιδίου.
“Για μας το σκάνδαλο της Ιερής Siemens αφορά τις διαχρονικές σχέσεις οικονομικών συμφερόντων και των μοναχών business men με το κράτος με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης σε όλη την Ελλάδα να διεκδικούνται υπέρ αυτής της «ανίερης» σχέσης.
Επειδή δεν θέλουμε να κλείσει αυτή η υπόθεση με αποφάσεις τύπου «παραπλανηθέντες υπουργοί» ούτε με επιχειρούμενο συμψηφισμό των ευθυνών που έχουν πολλοί και επειδή τέλος για εμάς – όπως επανειλημμένα έχουμε δηλώσει – το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και έχει να κάνει με μια σειρά σκανδαλώδεις αποφάσεις και παραχωρήσεις που στηρίζονται σε ένα προκλητικά ευνοηκό νομικό πλαίσιο για τις μονές και σε βάρος των πολιτών ζητάμε:
1) Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για αυτό το σκάνδαλο.
2) Την κατάργηση των ρυθμίσεων φοροαπαλλαγών των μονών.
3) Τον πλήρη διαχειριστικό, φορολογικό έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων των μονών του Αγίου όρους.
4) Την με νομοθετική ρύθμιση άμεση κατάργηση των χρυσόβουλων βάση των οποίων παραχωρούνται όλες αυτές οι εκτάσεις” αναφέρει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: