Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ Η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου σας ενημερώνει ότι ξεκινούν τα μαθήματα ποντιακών χορών για τη νέα διδακτική χρονιά 2008-2009, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στο Πνευματικό κέντρο του δήμου Ανατολής, Κερασούντος 13.
Νέες εγγραφές παιδιών: 4:00 μ.μ.
Νέες εγγραφές ενηλίκων: 6:00 μ.μ,
Τμήμα Γυναικών κάθε Πέμπτη στις 9:00 μ.μ
Τηλ. Επικοινωνίας 2651046901
Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου
Κερασούντος 13
Τ.Κ. 45500
Ανατολή - Ιωάννινα
Τηλ. & Fax: 2651046901 "Το τρένο στο Σταθμό σφύριξε Ευρωπαϊκά" Με την παρουσία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη στο ετήσιο Μνημόσυνο του δικού μας "Μάνθου" Χρήστου Παπαδόπουλου. Με την παρουσία εκλεκτών επισήμων και πλήθος λαού έγινε την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Σιδηροδρομικό Σταθμό το ετήσιο Μνημόσυνο του δικού μας συμμαθητή, φίλου, του αειμνήστου δάσκαλου Χρήστου Παπαδόπουλου.
Ο Χρήστος, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα υπηρέτησε για πολλά χρόνια τον Ποντιακό Ελληνισμό, ενώ ήταν ο εμπνευστής στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, για την ίδρυση και δημιουργία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων της Ευρώπης που για πολλά χρόνια βρέθηκε στην θέση του Γενικού Γραμματέα και του Προέδρου της.
Στο κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Σιδηροδρομικού Σταθμού παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αμοιρίδης, οι Νομάρχες Πιερίας και Ημαθίας κ.κ. Γιώργος Παπαστεργίου και Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη κ. Χρήστος Γαλανίδης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων κα Δήμητρα Παπαδοπούλου Sheik με σύσσωμο το Διοικητικό της Συμβούλιο η Αντινομάρχης κ. Αλέκα Καραφυλλίδου, ο Γεν. Γραμματέας της Νομαρχίας Πιερίας κ. Άκης Ελευθεριάδης, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Ποντιακών Σωματείων και πλήθος κόσμου.
Από τον Ποντιακό Σύλλογο Σιδ. Σταθμού
ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ποντιακού Συλλόγου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε ειδική εκδήλωση δόθηκε το όνομα του αειμνήστου Χρήστου Παπαδόπουλου στην κεντρική αίθουσα των γραφείων του Συλλόγου.
Η εκδήλωση άρχισε με τελετή αγιασμού από τον π. Κυριάκο ο οποίος στο τέλος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του αειμνήστου "γέννημα θρέμμα" της συνοικίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού ενώ λίγο αργότερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Φωτιάδης διάβασε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συλλόγου να δώσει το όνομά του στην κεντρική αίθουσα των γραφείων του συλλόγου. Στο σύντομο χαιρετισμό του έκανε αναφορά στην πορεία της Ομοσπονδίας και τον δεσμό με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, λέγοντας:
"Σήμερα είναι μια μέρα τιμής, καθώς ο Ποντιακός Σύλλογος του Σιδηροδρομικού Σταθμού έδωσε στην κεντρική αίθουσα των γραφείων στον Χρήστο Παπαδόπουλο ένα σεμνό και άξιο δάσκαλο".
Η σημερινή παρουσία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη και η παρουσία μου εδώ συμβολίζει τον συναισθηματικό δεσμό που είχαμε με τον αείμνηστο και την οικογένειά του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σ' όλες τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του και ο συμπολίτης μας μέγας χορηγός των εκδηλώσεων της ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη κ. Αμανάτης Ταγκαλίδης με την σύζυγό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: